Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Браво пропърти АДСИЦ с 4% ръст на приходите

Печалбата намалява с 6% до 795 хил. лв. поради ръст на разходите за външни услуги

Браво пропърти АДСИЦ с 4% ръст на приходите

Снимка: bpf:bg

„Браво пропърти фонд“ АДСИЦ отчита 4% ръст на приходите от експлоатацията на сграда „Офис А“ до 1,31 млн. лв. за първото тримесечие на 2021 г., спрямо 1,26 млн. лв. за същия период на 2020 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Имотът е единственият актив на фонда и се намира на бул. Цариградско шосе в гр. София в зад The Mall на ул. Иван Абаджиев 2.

Към 31 март 2021 г. дружеството отчита 100% заетост на притежаванатс офис сграда, като има сключени договори с 5 наемателя.

След обявяване на извънредно положение вследствие от пандемията от COVID-19 бяха договорени намаления в дължимите наеми на двама от наемателите за срок от два месеца, които са преустановили дейността си по време на обявеното извънредно положение вследствие от пандемията от COVID-19. Наред с това е бил прекратен един от договорите за наем, но веднага е подписан договор с нов наемател, считано от 01 април 2020 г.

Печалбата намалява с 6% до 795 хил. лв. поради ръст на разходите за външни услуги.

През тримесечието дружеството има платени главници по облигационен заем от 225 хил. лв. (както и 244 хил. лв. лихви). Общото задъжение по облигационния заем е 27,35 млн. лв. Платените главници ще се приспадат от сумата за дивидент по ЗДСИЦ, както това вече направиха например „Софарма имоти“ АДСИЦ и „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ. Просто „Браво Пропърти“ публикува одитирания си отчет за 2020 г., преди влизането в сила на промените в ЗДСИЦДС от 16 март 2021 г.

Дивидентът на „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ за 2020 г. е 8,04 ст. брутно на акция, като първо беше платен шестмесечен дивидент от 4 ст., а след това и още 4,04 ст.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX започна седмицата с ръст от 1,08%