Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Българска роза“ увеличава дивидента си с 6,6% до 0,08 лв.

Планира се увеличение на капитала до 51 млн. лв. чрез издаване на нови акции в продължение на пет години от регистрирането на решението в Търговския регистър

„Българска роза“ увеличава дивидента си с 6,6% до 0,08 лв.

Продукти на "Българска роза" АД, гр. Карлово. Снимка: bulgarianrose.bg

 

Малко над 428 хил. лв. да бъдат отделени за разпределение на дивидент на акционерите предлага карловското дружество „Българска роза“ АД. Това прави по 0,08 лв. брутен дивидент на акция, става ясно от поканата за свикване на редовно Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 9 май 2019 г.

Предложеният дивидент за 2018 г. е по-висок с 6,6% спрямо разпределения през миналата година, когато беше 0,075 лв. на акция. 

Българска роза АД гр. Карлово
Остатъкът от печалбата се планира да се отнесе към неразпределената печалба, като става въпрос за сума в размер на 41 хил. лв. според публикувания индивидуален отчет на дружеството за 2018 г.

За начало на изпращане на дивидента е определен 5 юли 2019 г., a срокът на изплащане е три месеца. Дивидентът ще бъде изплащан чрез Централен депозитар АД и Интернешънъл Асет Банк АД, клон Пловдив.

По време на събранието Съвета на директорите ще предложи и изменения и допълнения в устава на дружеството, сред които увеличаване на капитала на „Българска роза“ в размер до 51 млн. лв. чрез издаване на нови акции в продължение на пет години от регистрирането на решението в Търговския регистър. 

За сравнение, в момента капиталът на "Българска роза" е в размер на 5,35 млн. лв.

Акционерите ще гласуват и за определяне на постоянна част от възнагреждението на всеки от членовете на Съвета на директорите по 0,5% от нетните приходи от продажби, изплащане ежемесечно.

За последните дванадесет месеца акциите на „Българска роза“ поевтиняват с 2%, като за последно сделки с книжата на дружеството е имало на 1 април тази година на цена от 1,960 лв. за брой.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Сирма Груп Холдинг“ е най-печелившата компания в четвъртък на БФБ