IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След сливането си BULPROS и ec4u ще работят под бранда DIGITALL

Компанията има 1400 служители в 11 държави по света

15:00 | 05.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: DIGITALL</em></p>

Снимка: DIGITALL

След като през март българската технологична компания BULPROS обяви, че се слива с базираната в Германия ec4u, днес двете компании обявиха, че след финализиране на сделката си и с подкрепата на компанията за частни капиталови инвестиции Silverfleet Capital навлизат в нова фаза от развитието си под името DIGITALL.

В съобщение до медиите фирмите посочват, че дружеството им вече разполага с 1400 служители, работещи в 25 офиса в 11 държави по света. В тях се предлага пълна гама от облачни решения за киберсигурност, миграция и управлявани услуги за критични бизнес процеси в сферата на маркетинга, продажбите, обслужването и електронната търговия.

Начело на DIGITALL застава Ивайло Славов, който ще бъде неин главен изпълнителен директор. Ролята на главен оперативен директор се пада на Давид Лау. Преди сливането двамата ръководеха съответно българската и германската компания. Те ще продължат да държат съществени дялове в новосъздадената организация.

По думите на Славов и Лау двамата ще фокусират усилията си върху разрастването на DIGITALL.

„Това бе най-лесния начин да пораснем, както искахме. На нас вече ни трябваше и излизане на чуждестранен пазар и най-добре беше да намерим партньор, който идва от развит такъв пазар“, коментира Славов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria след обявяването на сделката.

В рамките на Консултативния съвет на DIGITALL ще влязат лидери от бранша, които имат богат и допълващ се опит в този сектор. Сред тях попадат Хамид Акиван, който е работил като главен изпълнителен директор и главен оперативен директор на T-Mobile и Deutsche Telekom, Грехор Бийлер – експерт в дигиталните услуги, който е бил част от надзорните съвети на големи технологични компании като Microsoft. В съвета попада и експертът по киберсигурност Франк Бранденбург. Той има 28 години опит в продажбите, маркетинга, бизнес развитието и финансовия мениджмънт. Работил е и като глобален оперативен директор на NTT Security. Сред другите попълнения в Консултативния съвет са и партньорите от Silverfleet Capital д-р Кристиан Зюс и Йоахим Браун.

Консултанти по финализирането на сделката за BULPROS и ec4u бяха Глайс Луц (Право), Карастоянов, Митков & Сътрудници (Право), Драган Маноев (Консултантски услуги), Fuchsbrunner & Koll. (Правни услуги) и Finance Advisory GmbH & Co. KG (Консултантски услуги).

Припомняме, че преди сливането BULPROS и ec4u работеха като партньори в дигиталните облачни решения от години. Silverfleet Capital пък инвестира като мажоритатен собственик в новата обединена организация.

Обединяващите се фирми имат утвърдени взаимоотношения с големи технологични компании като Microsoft, SAP, IBM, Oracle, Salesforce, Cisco и Snowflake.

Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още