IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В навечерието на празниците Macy's oтново намали годишната си прогноза

Главният изпълнителен директор Джеф Дженет заяви, че забавянето на продажбите е по-сериозно от очакванията

22:24 | 21.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Цената на акциите на Macy's отбеляза срив след като търговецът на дребно намали годишната си прогноза за печалба на акция за втори път от началото на годината в допълнение към притесненията за слаб сезон на празниците.

Продажбите на притежаваните и лицензираните от компанията магазини, които са основен показател за търговците на дребно, са намалели с 3,5% през третото тримесечие в сравнение с очаквания от Consensus Metrix спад от 1%.

Главният изпълнителен директор на Macy's Джеф Дженет заяви, че забавянето на продажбите е по-сериозно, отколкото компанията е очаквала, предава Bloomberg.

От Macy’s съобщиха, че онлайн продажбите й са временно повлияни от работата по подготовката за решаващия празничен сезон.

Докладът на Macy’s засилва притесненията относно желанието на потребителите да харчат по време на този празничен сезон.

Очертава се рязко разделение сред големите вериги, като Target повиши перспективите си за силни продажби, докато Kohl's и Home Depot разочароваха инвеститорите.

Macy's изпробва нови формати на магазини и оферти за услуги в опит да съживи своя набор от 600 магазина. Компанията е предоставила допълнителен капитал, технологии и по-голям обем от стоки на повече от 100 локации. Търговецът на дребно планира още такива стъпки през 2020 г.

Цената на акциите на компанията отбеляза понижение с 2,86% в началото на борсова сесия в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още