IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собствениците на Peugeot увеличават дела си в PSA с 2% преди сливането с FCA

Така общият дял на фамилия Пежо във френската автомобилна група надхвърля 14%

11:25 | 10.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Семейната холдингова компания FFP, която притежава Peugeot, заяви, че е увеличила дела си в компанията майка PSA Group с 2% до общо 14,38% на фона на наближаващата среща на акционерите в началото на януари, на която ще се реши сливането с Fiat Chrysler Automobiles (FCA). 

Холдинговата компания изтъкна, че инвестицията е част от предстоящото сливане, която трябва да създаде компания, която ще се нарича Stellantis.

„Тази трансакция ясно показва ангажираността и желанието на семейството да се превърне в един от основните акционери в бъдещата група Stellantis и отразява увереността ѝ в нейното бъдещо развитие“, заявиха представителите на семейството Филип Пежо и Роберт Пежо, цитирани от Automotive News Europe.

В началото на ноември PSA и FCA получиха зелена светлина от антимонополния орган на Бразилия за планираното от тях сливане на стойност 38 млрд. долара.

PSA се възползва от възстановяването на автомобилния пазар в Европа през последните месеци, като продажбите на автомобилното ѝ подразделение се повишиха през третото тримесечие с 1,2% от 11,8 млрд. евро през 2019 г. до 11,96 млрд. долара за периода от 2020 г. Силният продуктов микс подкрепи резултатите, след като групата успешно реализира на пазара новите модели Peugeot 208, Peugeot 2008, Opel Vauxhall Corsa, както и Citroën C5 Aircross.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още