IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Berkshire Hathaway също не успя да избяга от пазарните сътресения

Въпреки ръста в оперативната печалба през второто тримесечие компанията е записала спад от над 50 млрд. долара в инвестициите

19:07 | 06.08.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Оперативната печалба на Berkshire Hathaway е нараснала през второто тримесечие на годината въпреки опасенията за забавящ се икономически растеж, но конгломератът на Уорън Бъфет, подобно на други гиганти, също не е успял да избяга от пазарните сътресения, пише CNBC.

Оперативната печалба на компанията е достигнала 9,283 млрд. долара в тримесечието до края на юни 2022 г., или с 38,8% повече спрямо същия период година по-рано.

Въпреки това холдингът е записал загуба от 53 млрд. долара в инвестициите си през тримесечието.

"Размерът на ръста/загубата на инвестициите в което и да е било тримесечие обикновено е безсмислен и дава данни за нетните печалби на акция, които могат да бъдат изключително подвеждащи за инвеститорите с малко или без никакви познания за счетоводните правила", написаха от компанията в свое изявление.

През второто тримесечие пазарът премина през силно волатилен период - продължаващ и в момента - на фона на световното затягане на паричната политика. Тогава широкият измерител S&P 500 записа понижение от 16% на тримесечна база, а за полугодието показателят намаля с 20,6% - най-големият спад от 1970 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 13
Императорът
преди 1 година
Чичо Уорън вече не знае колко уши има по тимберицата и започва да се дъни, задето се бута там дето не разбира. Всеки трябва да се разпростира според чергата си, в случая - компетенстството си. Аз - вчера си смятах - съм 9.57% нагоре от началото на годината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още