Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Гъвкавото отдаване на офис имоти набира популярност в Атина

В Атина вече съществуват 20 сгради, които могат да бъдат наети от отделен човек или за кратък период от време като ден или дори час

Гъвкавото отдаване на офис имоти набира популярност в Атина

Снимка: Ройтерс

Краткосрочното отдаване на имоти може и да се свързва предимно с апартаменти и ваканционни жилища чрез онлайн платформи като Airbnb и HomeAway, но услугата бързо се разраства и на офис пазара, където нуждите са също толкова големи и искат също толкова гъвкави решения,  съобщава в. Кathimerini.

В Атина вече съществуват 20 сгради, предлагащи напълно завършени и готови за експлоатация офисни пространства, които могат да бъдат наети от отделен човек или за кратък период от време като ден или дори час.

Още по темата

Така например IWG group управлява пет такива бизнес обекта в гръцката столица чрез своите брандове Regus и Spaces.

В свое проучване от имотната компания Arbitrage Real Estate посочват, че IWG планира да открие 15 нови такива центъра през следващите няколко години, като освен Атина се насочва и към пазара в Солун, а в бъдеще и към други локации в страната.

„Подобни пространства в Гърция се предпочитат от фрийлансърите, малките развойни компании и стартъпите, от технологичните компании и като цяло от фирмите, чиято идентичност се определя от съвременната работна среда“, посочват от Arbitrage. Оттам допълват, че подобен вид пространства се ориентират и към работещите в страната международни компании.

Определянето на цената за този вид гъвкави работни пространства зависи от обхвата на услугите, които предлагат, и може да се изчислява в дни, месеци или години. Също така цената зависи и от хората, които ще използват съответния офис. Така например цена за офис в центъра на Атина може да варира от 5 до 350 евро на човек за един месец.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Airbnb предлага обиколки на централата си срещу 24 долара