IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MiFID II може да даде тласък на вторични платформи за инвестиции в имоти

Посредниците трябва да обмислят и алтернативни опции за продажба или покупка

12:25 | 12.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Новите правила на финансовите пазари в Европа, които влизат в сила през следващата година – т.нар. MiFID II, могат да спомогнат за ускоряване използването на вторични платформи за търговия от инвеститори в недвижими имоти, посочва онлайн изданието ipe.com.

Новите правила, предназначени да защитават инвеститорите, трябва да принудят посредниците да преразгледат платформите си за вторична търговия или да се изправят пред риск от неспазване на добрите практики.

Посредниците трябва да докажат, че са предприели "всички необходими стъпки" съгласно правилата, а не "всички разумни стъпки", което е съществуващата формулировка.

Мелвил Родригес, партньор в CMS, казва, че тази промяна "повдига най-добрата летва за изпълнение".

„Посредниците, които действат от името на институционални непублични фондове за недвижими имоти, трябва да планират промените и да преразгледат своите политики за осъществяване на вторични продажби и покупки“, допълва той.

Формулировката „всички необходими стъпки“ означава, че посредниците трябва да обмислят алтернативни опции за продажба или покупка, обяснява Родригес. "Ако дяловете на един фонд могат да се търгуват на платформи, може да има перспективи за постигане на по-добър резултат чрез този вторичен пазар", допълва той.

Данните показват, че вторичният пазар на фондовете за инвестиции в имоти нараства значително през последните години. Property Match, брокер на непублични фондове за инвестиции в имоти в Европа, изчислява, че през миналата година са се търгували фондове във Великобритания и континентална Европа за близо 2 млрд. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още