Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Ню Йорк е загубил данъчни приходи за 755 млн. долара от сделки с имоти

Продажбите на бизнес и жилищни имоти в града са намалели с 45% от началото на годината до септември

Ню Йорк е загубил данъчни приходи за 755 млн. долара от сделки с имоти

Снимка: Bloomberg LP

Приходите от продажби на недвижими имоти в Ню Йорк рязко намаляват, а заедно с това и паричните потоци от данъци, които се генерират с всяка трансакция, предава Bloomberg.

Продажбите на бизнес и жилищни имоти – от офис сгради и хотели до отделни апартаменти, са надолу с 45% от началото на годината до септември, сочи доклад на Борда за недвижими имоти на Ню Йорк.

Още по темата

Това е довело до 755 млн. долара по-малко приходи от данъци в града спрямо първите девет месеца на миналата година, сочат данните на организацията. Загубените приходи идват от данъци върху прехвърлянето на собствеността и данък „имение“, които се налагат при търговията с недвижими имоти. Тук не се включват данъци, генерирани от ипотечни кредити, което означава, че ударът върху публичната хазна е дори по-голям.

Приходите от продажби на имоти намаляват от март насам, когато градът и щатът бяха затворени за забавяне разпространението на COVID-19. Офисите в Мидтаун все още до голяма степен са празни, тъй като служителите работят от вкъщи, собствениците на апартаменти не могат да намерят наематели, а пазарът за продажби на жилища е замрял.

Данъчните приходи се използват за финансирането на заплати на служителите от екипите за бързо реагиране, ремонт на улици и поддръжката на градски паркове, което означава, че „стабилността на имотната индустрия е от много важно значение за здравето както на града, така и на щата ни“, отбелязва Бордът за недвижими имоти на Ню Йорк.

През миналата година налозите върху продажбите на недвижими имоти са генерирали 31,9 млрд. долара за оперативния бюджет на града, съставляващи 53 а сто от общите данъчни приходи, сочи докладът. Това е над два пъти повече от следващия най-голям източник на приходи – данъка върху личните доходи, с 21%.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Работата от разстояние засилва търсенето на жилища в Гърция