IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Caterpillar оставя някои от своите заводи затворени заради пандемията

Част от съоръженията на производителя на строителна техника ще останат неактивни до края на този месец

13:38 | 11.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският лидер в производството на строителна техника Caterpillar Inc. продължава да държи някои свои заводи затворени за по-дълго време от очакваното, докато търсенето се задържа на ниски нива, в знак, че икономическото възстановяване напредва бавно, съобщава Bloomberg. 

От предприятията на Caterpillar в Северна и Южна Америка заводите Curitiba Brazil и Campo Largo BCP Brazil ще останат затворени до средата на юни. Част от съоръженията на Piracicaba Brazil се очаква да отворят след 30 юни, показва документ, видян от Bloomberg.

Общо 10 от съоръженията на компанията са били затворени в даден момент през май, показва документът.

Масовото затваряне на предприятия хвърля поглед върху въздействието, което глобалната пандемия от коронавирус оказва върху компанията, считана за един от основните показатели за състоянието на американската икономика. Заводите на Caterpillar обикновено работят по това време на годината, посочва източник, запознат с нейните операции, пожелал анонимност.

През второто тримесечие традиционно дружеството отчита най-високото фабрично производство заради сезонното търсене.

„Разумно е да се предполага, че те ограничават производствените си графици, за да изравнят търсенето, което все още е много заглушено“, посочва в телефонно интервю Мат Арнолд, анализатор от Edward Jones & Co.

Много от съоръженията, които стоят без работа, са затворени за поне две седмици, посочва се в документа. Curitiba няма да работи от 1 до 15 юни, Piracicaba няма да е неактивен от 18 май до 30 юни, а предприятието за средно големи колесни багери няма да работи от 1 до 30 юни. Съоръжението North Little Rock в Арканзас беше затворено от 18 май до 8 юни, а съоръженията BCP Clayton и BCP Stanford бяха спрели дейност от 18 до 26 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още