IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nordstrom затваря магазините си и се отказа от своята прогноза

Компанията също се бори с проблемите, свързани с коронавируса

19:00 | 17.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mark Abramson/Bloomberg</em></p>

Снимка: Mark Abramson/Bloomberg

Nordstrom обяви, че временно ще затвори магазините си в САЩ и Канада и изтегли прогнозата си за фискалната 2020 г., в опит да ограничи разпространението на коронавируса, предава Ройтерс.

Веригата заяви, че ще затвори търговските си обекти за две седмици от 17 март, а приложенията и уебсайтовете ѝ ще продължат да работят. Компанията обяви, че ще продължи да плаща на служителите си през този период.

Базираната в Сиатъл Nordstrom разполага с 380 магазина в 40 държави.

Компанията спря и програмата си за обратно изкупуване на акции, като част от плана за съкращения на разходите и се отказа от прогнозата си за тази година.

„Въпреки че февруарските ни продажби бяха в съответствие с очакванията, компанията преживява голям спад на потребителското търсене през последните няколко седмици, особено на пазарите, които са най-засегнати от вируса“, обяви Nordstrom.

Подобно на другите търговци на дребно, които разполагат с физически магазини, и Nordstrom се бори с проблемите, свързани с нарастването на броя случаи на коронавирус в Съединените щати, особено на ключовите си пазари като Сиатъл, Ню Йорк и Лос Анджелис.

Районът на Сиатъл се оказа център на епидемията в САЩ, а във Вашингтон вече има 904 потвърдени случая, както и 48 смъртни.

Ню Йорк и Лос Анджелис пък наредиха на ресторанти, театри, барове и кина да затворят врати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още