IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пентагонът търси решения на 5G кризата в лицето на Ericsson и Nokia

САЩ продължават да настояват за блокирането на Huawei Technologies

21:16 | 26.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Докато САЩ полагат всички усилия, за да се отделят от китайския производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies, Пентагонът полага основите за ползването на технологии от конкурентите му Nokia и Ericsson във връзка с 5G плановете на страната. Това коментира представител на Пентагона пред Ройтерс днес.

"Не съм сигурен дали ще имаме общо решение за САЩ“, коментира Елън Лорд от Министерството на отбраната. „Говорим с Ericsson, говорим малко и с Nokia”.

Същевременно САЩ се подготвя за разработката на собствена технология, която да поддържа 5G комуникацията, твърди Лорд.

Съединените щати лобират Европа да обърне гръб на Huawei, като твърдят, че оборудването на компанията може да бъде използвано от китайското правителство за шпионаж. Но се очаква Европейската комисия да игнорира призивите на САЩ за блокиране на Huawei Technologies.

Huawei категорично отрича всички тези обвинения. По-рано този месец тя дори заведе дело срещу правителството на САЩ по този въпрос.

Според Лорд междувременно военните дискусии за бъдещето на 5G мрежите протичат добре. „Има голям диалог за това какъв е пътят напред“ според Лорд.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още