Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

СуперХостинг.БГ купи хостинг активите на ICN.BG

Финансовите параметри на сделката не са разкрити

СуперХостинг.БГ купи хостинг активите на ICN.BG

Юлиян Бориславов и Методи Дреновски. Снимка: СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ (като част от групата team.blue) обяви в съобщение до медиите, че придобива активите на втората по големина хостинг компания у нас ICN.BG и ще поеме цялостното обслужване на клиентите ѝ.

Финансовите условия на сделката не са разкрити.

Благодарение на сделката team.blue затвърждава още повече своите позиции в региона, а придобиването на ICN.BG е от местния представител на хостинг групата в България.

Административното прехвърляне на услугите вече е факт и клиентите на ICN.BG вече могат да управляват профилите си в СуперХостинг.БГ.

ICN.BG оперира на българския пазар от 17 години и предоставя хостинг услуги, домейн имена, облачни и VPS услуги в България.

От своя страна, СуперХостинг.БГ разшири своето присъствие на Балканите през 2019 г. Тогава тя навлезе на сръбския пазар с марката SuperHosting.RS. През миналата година пък стана част от европейската група team.blue, но продължи да се развива самостоятелно и запази местния си мениджмънт и дотогавашната си стратегия.

Още по темата

Основателите на ICN.BG ще продължат развитието си като отделна компания и ще се фокусират върху международни проекти.

По думите на Юлиян Бориславов, който е управител на ICN.BG, СуперХостинг.БГ си е поставила за цел да превърне България в център за дигитални услуги на Балканите, а в компанията той вижда „надежден партньор“.

„Радваме се, че ICN.BG избраха именно нас за доверен партньор, който да продължи обслужването на клиентите. Като лидер на хостинг услугите в България вярваме, че благодарение на опита си през годините и натрупаното ноу-хау сме оправдали гласуваното доверие от страна на клиентите ни и се радваме, че все повече бизнеси ще продължат да използват най-качествените технологии и безкомпромисно клиентско обслужване във време, в което онлайн присъствието е от критично значение за развитието на всеки бизнес“, коментира Методи Дреновски, управител на SuperHosting.BG и SuperHosting.RS.

Клиентите на ICN.BG ще могат да подновяват своите услуги директно през клиентския интерфейс на СуперХостинг.БГ и ще получават фактурите си от нея. Всеки клиент трябва да получи на имейла си допълнителна информация за това как ще се управяват услугите. Предстои до няколко месеца всички хостинг услуги на ICN.BG да бъдат прехвърлени на инфраструктурата на СуперХостинг.БГ.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
5
 
1
преди 1 седмица
Оф, от тея хиени няма измъкване. Купуват и вдигат цените. Нещо към господстващо положение вървят. ..

Още от Web
Credit Suisse свива драстично бизнеса си с SoftBank и Масайоши Сон