IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият лидер на Disney поема кормилото във време на изпитания

Опитът на Боб Чапек в бизнеса с тематични паркове сега може да се окаже много полезен

22:54 | 13.03.20 г.
<p>
	&nbsp;Снимка: Urayasu, CB, J/Bloomberg</p>

 Снимка: Urayasu, CB, J/Bloomberg

Решението на Боб Айгър да се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор на Disney оставя неговия наследник пред първото му голямо предизвикателство, пише CNBC.

След 15 години на поста, на 25 февруари Айгър изненадващо обяви, че предава щафетата на ръководителя на парковете на Disney, преживяванията и продуктите Боб Чапек, като решението влиза в сила веднага.

По-рано Айгър обеща, че ще се оттегли, когато изтече договорът му, което след двете удължавания, трябваше да стане чак в края на 2021 г.

Пред CNBC той заяви: “Когато всичко изглежда си е на мястото, времето изглежда подходящо”, визирайки пускането на Disney+ и финализирането на сделката с Fox. Айгър планира да остане изпълнителен председател до края на договора си, а Чапек ще се отчита пред него.

Сега, когато Covid-19 се разви до ниво на пандемия според Световната здравна организация, капиталовите пазари преживяват драматичен срив, тъй като инвеститорите очакват потенциални дългосрочни ефекти от кризата.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се потопи с 10% в четвъртък, а S&P 500 спадна с 9,5%, с което и двата индекса се насочиха към мечи пазар.

Пандемията ще има очевидно влияние върху много бизнеси, включително върху този на Disney.

Тъй като местните и държавните власти в отделните страни забраняват събиранията на много хора и предупреждават хората да не се доближават, Disney вероятно ще получи сериозен удар - в боксофиса и тематичните си паркове.

Компанията обяви, че ще затвори Disneyland Park и Disney California Adventure от утре до края на месеца. Шансът на компанията ще е новата ѝ стрийминг услуга Disney+, тъй като хората ще прекарват повече време у дома и ще търсят развлечения.

Опитът на Чапек в бизнеса с тематични паркове може да го направи особено подходящ за справяне с предизвикателството в момента, докато Айгър продължава да се фокусира върху това да се увери, че творческата линия в компанията е запълнена - с други думи, да мисли за бъдещето.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още