IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи впечатления от Note 20 Ultra

Стилусът S Pen - отличителната черта, идва с редица подобрения и допълнителни възможности с 5 нови жеста

12:29 | 20.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Едва дни след световната премиера успяхме да разгледаме, макар и за кратко най-новия топмодел на Samsung - Galaxy Note 20 Ultra. Срещата беше кратка, но наистина специална и успяхме да придобием първи впечатления от устройството.

Специален екип на компанията достави ексклузивна Samsung Galaxy Hands-оn Experience кутия с вълнуващи изненади до дома на редактор от сайта - при пълно спазване на . Освен микса с устройства кутията съдържаше и няколко реквизита за специална фото сесия. 

И така - Note 20 Ultra е най-големият модел от серията и идва с голям екран с 6,9-инчов диагонал, Quad HD+ резолюция и до 120 Hz опреснителна честота. 

Периферията е изчистена - в ляво няма нищо, в дясно са бутона за активиране и курсора за звука. 

Отличителната черта на апарата, разбира се, е стилусът - новият S Pen има допълнителни възможности с 5 нови  жеста, които активират различни команди. А в приложението за бележки на телефона може да се пише ръкописно, а този ръкопис след това се превръща в печатен текст.  

Сред другите важни новости е подобрението на камерата. Тя е тройна, залага на 108 МР сензор, на 12 МР ултраширока камера и на още една 12 МР камера с перископ, която осигурява до 5х оптично и до 50х цифрово приближение. 

По отношение на конфигурацията няма големи промени, а чипът е Exynos 990 - като в S20. Този път обаче Samsung не обнови процесора си между двете серии. Оперативната памет е 12 GB, а вградената 256 GB, като има и microSD слот. 

Батерията е по-голяма от тази на Note 10+ - с капацитет от 4500 mAh, което обаче е значително по-малко от батерията на Galaxy S20 Ultra, която беше с капацитет цели 5000 mAh. Като цяло обаче изглежда, че е напълно достатъчна за цял ден работа, дори за хора, които често посягат към апарата. 

Това обаче са само първите впечатления, а по-детайлен разказ ще предоставим при детайлното ни ревю, което, надяваме се, ще можем да представим скоро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още