IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Готвим се за тежък проблем с бежанската вълна

Хороскопът на света е лош, коментира премиерът

09:28 | 22.07.16 г. 13
Борисов: Готвим се за тежък проблем с бежанската вълна

Готвим се за тежък проблем с бежанската вълна, каза пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. „Нищо добро не ни очаква. За да не тревожа хората, трябва да им кажа, че и армия, и полиция, и жандармерия, и най-големите им началници – всички работят и се готвим за тежък проблем с бежанската вълна”, заяви Борисов.

Министър председателят посочи, че се усеща раздвижване на българо-турската границата. "Движат се бежанци. Всеки ден във вътрешността на страната залавяме по 150-200 мигранти", допълни той.

"Границата ни с Гърция, с изключение на няколко пункта, където сме усилили охраната, изобщо не се контролира. Затова вчера решихме да изпратим жива сила на места, където няма ограда и не са обхванати от термокамерите", съобщи премиерът. 

„За съжаление, от споразумението между Турция и Европейския съюз (ЕС) почти нищо не се изпълнява”, коментира още той.  

Никой разумен политик няма да подкрепи военно положение, коментира опита за преврат в Турция българският премиер. Много внимателно трябва да се говори по темата, защото по-близко от това няма. Не само границата ни е обща, много изселници има в Турция, много български мюсюлмани в България, допълни той.

Премиерът съобщи, че предстои да се срещне с турския президент Реджеп Тайип Ердоган на 24 август.

„Оттук нататък ние сме не само външна граница на ЕС. С нашата политика и поведение трябва да запазим баланс, въпреки арестите там, ние не го разбираме. Те сигурно имат своите мотиви”, каза той. По думите му ситуацията в Турция е проблем, както и ситуацията на противнците на президента Реджеп Таийп Ердоган.

Всичко от Студената война се повтаря в още по-черни краски. Напрежението между великите сили става нетърпимо. Отново започнаха руски самолети да наближават въздушното ни пространство, каза Борисов. „Между великите сили става нетърпимо. Всяко малко регионално конфликтче, един инцидент. Отново започнаха руски самолети да наближават въздушното ни пространство. Те правят това регулярно. Идват през Черно море, близко до нас, завиват и си отиват", каза премиерът. 

"По плана на НАТО ние вдигаме двойка изтребители, които да ги прихващат”, увери той. „Няма да коментирам тази тема, защото е свързана с НАТО, но не всички от няколко дни го правят. Все по-тревожно става в нашето Черно море”, посочи още Борисов.

Нищо не виждам в средносрочен план, което да успокои света. Хороскопът на света е лош, обобщи премиерът. 

За президентските избори Борисов заяви, че президентът трябва да бъде „с една дума обединител." Премиерът заяви, че преосмисля кандидатът на ГЕРБ, защото в следващите години нацията ще има нужда от човек, който да балансира между партиите и изпълнителната власт и да консолидира нацията.

Борисов отново не посочи конкретен кандидат, но изтъкна, че за него не е важно бъдещият президент да има титли и образование, а да бъде приет от всички, когато бъде избран. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 1 rate down comment 0
DutyFree
преди 7 години
МОЖЕ ЛИ ДА ИМА ТАКИВА ШАРЛАТАНИ КАТО ТАЯ ДОЛУ ХВАНАЛА БИБЛИЯТА И ПРОРОКУВА .. ХАХАХ ЕЙ БОЛНИ МОЗЪЦИ, БИБЛИЯТА Е СВЯТА КНИГА В НЕЯ НЕ ПИШЕ ДА ПРОРОКУВАТЕ .. ГРЕШНИЦИ БЕЗПОДОБНИ !!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 0
DutyFree
преди 7 години
хахаха КАКВА БИБЛИЯ, ТАМ ВРЕМЕТО НЯМА КАК ДА ГО ПРЕЦЕНИТЕ!!!! ВРЕМЕТО Е ПО ВАЖНО, А ТАМ НЯМА ПРЕЦЕНКА ЗА НЕГО ПРАВИЛНА.. ВСИЧКО Е ОБЪРКАНО!!!! РАЗПАДАНЕТО НА С.С.С.Р. НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО ОЩЕ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО АГЕНТИ ИМАТ В БЪЛГАРИЯ САМО !!!!?? И КАК КОНСТИТУЦИЯТА НИ Е РУСКА, НИЕ СКОРО НЯМА ДА НАПУСНЕМ СТАТУКВОТО, ТО Я ВИЖ ТУКА САМО БОЛНИ СЪЩЕСТВА ЧЕРВЕНИ ПИШАТ.. ТЕХНИТЕ ДЕЦА СЪЩО ЩЕ СА ПРОБЛЕМ, ВЪОБЩЕ ПРОМИТИ ХОРА БЕЗ ГРАМ МОРАЛ И ЦЕННОСТИ В ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ ТИЯ НЕЩА СЕ ИЗМИВАТ.. ТАКА ЧЕ ИМА ДОСТА ВРЕМЕ ПРЕДИ ДА НАПУСНЕМ ВЛИЯНИЕТО НА РУСИЯ .. И НЯМА ДА СЕ ВРЪЩАМЕ ... ЩОТО ТАМ НЯМА РАЗВИТИЕ .. КАКТО ТУК .. КОНСТИТУЦИЯТА НИ Е СТАЛИНСКА.. И Е ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА.. НО ЗА ПЕЕВСКИ ВАЛЬО ЗАЛТЕВ И МАФИЯТА НЯМА НАКАЗАНИЯ.. И ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА!!! А ТАКИВА ПРОРОКУВАНИЯ ОТ БИБЛИЯТА СА МЕКО КАЗАНО СМЕШНИ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 0
DutyFree
преди 7 години
Радан Къне, лидер на ДСБ: Малките нямат право да си играят на балансьор, бедните, които нямат сили за собствено въоръжение, нямат това право. Виждаме тенденцията за сближаване отново между двамата източни императори султанът в Анкара и руският император, което за българската национална доктрина е най-големият риск. Нашата сигурност е НАТО. Не можем, за да се харесаме, да говорим неща, които са политически несъстоятелни. Ние трябва да разчитаме на силна подкрепа от НАТО в Черноморския басейн, защото той се превръща в една от горещите точки на света. Това да бъдеш равноправен член на семейството на свободните европейски народи е основата на българския национализъм, подчерта съпредседателят на Реформаторския блок. Не можем да сме спокойни, когато на нашата граница се уволняват 3 000 съдии или 15 000 учители и университетски преподаватели. Светът се променя и нещата не са тези, каквито бяха преди 15 години, обясни Кънев.АЙДЕ ЗАЕДНО С ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ .. ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 7 години
танасе ти ли си ? :):) пак ли те ИЗпуснаха и сега се криеш под женски ник :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Да ти кажа откровено , твоята проповед тука много няма да се котира...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
"Извинявам се, но това не е нито икономическа, нито фундаментална новина, а най-обикновенна махленска реч. Инвестор, моля ви да ги намалите/махнете, както си беше".Иване , Инвестора и той трябва да яде хляб бе ...и не само хляб . Ако заприличат на счетоводен отчет , ше трябва да минават на фотосинтеза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 6
Ewiak
преди 7 години
Къде отиваме? В Библията се казва: В Библията се казва: "И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [разпадането на Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия]. И ще влезе на юг [тя може да бъде Грузия], но няма да бъде както първия път [2008 - Грузия], или като втори път [и сега Украйна]." (Даниил 11:28,29) Но на третия път ще бъде американската намеса и глобална ядрена война. (Даниил 11:30а; Матей 24:7; Откровение 6:4)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 2
misanthrope
преди 7 години
Нищо не е сменил Борисов, много е последователен даже! Излиза и казва СТАБИУНИ СМЕ и АЗ съм гарант за СТАБИУНОСТТА!Разбира се, онези, които разбират малко от физика, знаят, че си НАЙ-СТАБИУЕН когато си на дъното ( казва се потенциална яма)Та... тва е идеята на Борисов, изберете МЕН за да си останете СТАБИУНИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 4
Nikodim
преди 7 години
Хороскопът на света е лош, коментира премиерът ?!Всъщност лош е хороскопът на България. От ББ няма отърване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 8
khao
преди 7 години
Глобалните процеси на трансформация са факт, но те се случват хаотично, с бясна скорост.----Пак къртиш с глу.пост :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още