IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата между образованието и бизнеса в снимки

Заговориха ли теорията и практиката на един език?

16:20 | 29.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Участниците потърсиха решения на най-значимите проблеми за сектор образование. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Участниците потърсиха решения на най-значимите проблеми за сектор образование. Снимка: Investor.bg

В началото на седмицата, на 24 март, се проведе конференцията по първата тема от предстояща поредица дискусионни събития, с които организаторите на три водещи икономически медии – Bulgaria On Air, Investor.bg и Bloomberg  си поставят за цел да предизвикат задълбочен дебат по ключови процеси за българското общество, а именно: "Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката".

Събитието събра над 300 гости. Бяха обсъдени най-значимите и актуални проблеми за сектор образование и бяха потърсени техните решения от заинтересованите страни.

Представители на държавата, образователната система и бизнеса, Българската академия на науките и научни организации, студенти, медии и неправителствения сектор стигнаха до извода, че промяната е много необходима, доста е закъсняла и зависи от всички нас.

По време на конференцията, в специални урни се събираха предложенията на участниците за промени в българското образование. Получените предложения, заедно със заключенията от дискусията между образованието и бизнеса, са обобщени в официален документ.

Той ще бъде подписан от панелистите и главните участници в конференцията и ще бъде изпратен в отвoрено писмо към Министерство на образованието.

Галерия от събитието може да видите тук!

Очаквайте още статии, новини, снимки и видео материали от конференцията!

Всичко за събитието можете да прочетете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още