IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гости на Милена Милотинова в „Брюксел 1“ - бивш адвокат на Навални и съпругата на Асанж

Вадим Прохоров и Стела Асанж в откровен разговор тази събота от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR

17:03 | 16.02.24 г.
Снимка: Bulgaria ON AIR
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тази събота, 17 февруари, от 17:30 часа в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR ексклузивно говори адвокатът на руски опозиционни лидери, между които излежаващия в момента присъда Владимир Кара-Мурза, както и на убития през 2015 година Борис Немцов, а преди 10 години - защитник и на починалия в петък Алексей Навални - Вадим Прохоров. Ексклузивно в предаването говори и Стела Асанж - съпругата на съоснователя на WikiLeaks Джулиан Асанж.

В студиото на „Брюксел 1“ Вадим Прохоров говори пред Милена Милотинова за преследването на опозиционни лидери и техните адвокати в Русия, както и за потенциала на руската опозиция да промени Русия политически. Прохоров напуска Русия през април 2023 г. заради заплаха от преследване. Това се случва по време на делото и няколко дни преди присъдата на Владимир Кара-Мурза. Половин година по-късно трима от адвокатите на Навални са арестувани.

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Пред зрителите на Bulgaria ON AIR Стела Асанж разказва повече за делото за екстрадицията на нейния съпруг, който е в затвор с максимална сигурност в Лондон. Съоснователят на WikiLeaks Джулиан Асанж е обвинен за публикуването на секретни документи, получени в рамките на изтичането на информация Cablegate. Редакторите и издателите на медийните организации, които първи публикуваха тези разкрития - Guardian, New York Times, Le Monde, Spiegel и El Pais, се обединиха, за да се противопоставят публично на плановете за повдигане на обвинения срещу Асанж.

Целият разговор на Милена Милотинова с ексклузивните гости Вадим Прохоров и Стела Асанж - гледайте тази събота, 17 февруари, от 17:30 часа в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 16.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Медии и маркетинг виж още

Коментари

Финанси виж още