IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маргаритис Схинас от ЕК - ексклузивно пред Милена Милотинова по Bulgaria ON AIR

В предаването "Брюксел 1" говори и Джордже Станкович от сръбската опизиция

15:10 | 02.03.24 г.
Снимка: Bulgaria ON AIR
Снимка: Bulgaria ON AIR

Вицепезидентът на ЕК Маргаритис Схинас и Джордже Станкович от сръбската опизиция говорят ексклузивно днес от 17.30 часа в предаването "Брюксел 1"  по Bulgaria ON AIR.

"Мисля, че никой не трябва да подценява значението на случилото се през миналия декември за либерализацията на въздушния транспорт. Този ход приближава българите и румънците много повече до сърцето на Европейския съюз. Втората и последна стъпка, сухопътните граници са нещо, което ще се случи като част от миналогодишното споразумение, възможно най-скоро. Личната ми прогноза, а и предпочитание, е това да може да се случи до края на настоящата 2024 г.," заяви зам-председателят на ЕК. Сред темите на разговора са и мигрантите - има ли риск от връщане на мигранти на България като страна, в която първа страна на влизане и защитава ли новият Пакт за миграцията страните от първа линия.

В предаването ексклузивно говори и Джордже Станкович - депутат, член на сръбската опозиция. Той коментира проведените в Сърбия на 17 декември избори. С масови потести в края на декември сръбската опозиция иска касиравето им.

"Проведоха се местни избори в Белград и в още 65 общини освен Белград. Имахме и предсрочни парламентарни избори заедно с тях. Всички избори бяха под знака на едно име - това на Александър Вучич. И това е първият и най-важен проблем, защото той е президент и името му не може да фигурира в името на изборна листа. Но той си дава сметка, че неговата собствена партия - Сръбската прогресивна партия, не би спечелила повече от 20% и се опита със собствената си популярност да увеличи тази подкрепа", заявява Станкович пред Милена Милотинова

Гледайте "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR в събота от 17:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 02.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Медии и маркетинг виж още

Коментари

Финанси виж още