IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Palantir излиза на борсата на 30 септември

Компанията за анализ на данни очаква 40% ръст на приходите си през тази година

17:16 | 23.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Компанията за анализ на данни Palantir Technologies Inc планира да листне своите акции на фондовата борса в средата на следващата седмица. Компанията обяви в сряда вечерта в Денвър, че акциите трябва да се търгуват на Нюйоркската фондова борса (Nyse) за първи път на 30 септември.

По-рано през месеца стана ясно, че Palantir ще осъществи директно листване, като разчита на един основен маркет-мейкър - Citadel Securities. Palantir избира този нов начин да стане публично дружество, след като само две други големи технологични компании използваха метода през последните години. Citadel Securities беше партньор и за двете сделки - на Spotify Technology SA и на Slack Technologies Inc. Консултантската компания бе  наета и от разработчика на софтуер Asana Inc. за подобно листване, информира Bloomberg.

Освен това американската компания, която бе съоснована през  2004 г. от германския инвеститор Петер Тийл (ранен инвеститор във Facebook) представи прогнози за бизнеса си, предава Ройтерс.

Palantir очаква да реализира продажби в диапазона между 1,05 млрд. и 1,06 млрд. долара (894 млн. до 903 млн. евро) през текущата година, което би съответствало на ръст от над 40 процента в сравнение с предходната година.

Компанията е специализирана в анализа на данни и работи в тясно сътрудничество с органите за сигурност и тайните служби. Това е една от причините, поради които Palantir дълго време се държеше потайно, когато ставаше въпрос за бизнес и клиенти. Експерти считат, че  компанията ще осъществи едно от най-големите IPO в рамките на кризата. 

Още новини за технологичните компании можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още