Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

93 хил. автомобила са били проверени за винетки от началото на годината

Съставени са 360 акта за установяване на административно нарушение, съобщават от АПИ

93 хил. автомобила са били проверени за винетки от началото на годината

Снимка: АПИ

До 12 март на територията на цялата страна екипите на тол контрола са проверили над 93 хил. автомобила. На нарушителите са наложени над 2700 компенсаторни такси, съставени са и над 360 акта за установяване на административно нарушение, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Още по темата
Продадени са близо 2,2 млн. винетки на стойност около 143 млн. лв. В момента е-винетки се продават от над 8200 точки и всеки може да купи както предпочита и му е най-удобно - онлайн чрез интернет страниците bgtoll.bg, vinetki.bg и А1.bg, мобилното приложение, чрез терминалите за самотаксуване или в брой на гише от областните пътни управления, бензиностанции, офисите на Български пощи и др.

Председателят на пътната агенция Георги Терзийски инспектира работата на служителите на Националното тол управление на Дунав мост. На граничния пункт има 4 терминала за самотаксуване и гише за купуване на е-винетка в брой. Тол контролът на превозните средства, пътуващи по републиканските пътища на територията на областите Русе, Разград, Силистра и Търговище, се осъществява от 45 инспектори и 11 правоприлагащи автомобила.

През април завършва реконструкцията на платното на пътя Русе - Силистра, при входа на Русе, съобщават още от АПИ. Терзийски провери днес работата на обекта. С изграждането на второ платно, в участък от около 300 м, се подобрява пропускателната способност на пътя към Дунав мост. Отсечката започва от кръговото кръстовище с бул. „България“ и продължава към изхода на града в посока Силистра. Със завършването на проекта съществуващият двулентов път в чертите на гр. Русе се разширява до четирилентов и е продължение на пътя между Русе и Мартен.

Проектът се изпълнява със средства от бюджета на АПИ, а инвестицията е за над 1 млн. лв.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
АБВ ще настоява за мораториум върху сделката за изтребителите