IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска компания е сред финалистите в стартъп програмата на Банка ОТП

"Евротръст Технолъджис“ е сред деветте стартъп и скейлъп компании с продуктов и пазарен потенциал, които ще си сътрудничат с банката

14:17 | 06.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Банка ОТП</p>

Снимка: Банка ОТП

Българската технологична компания „Евротръст Технолъджис“ е сред деветте стартъп и скейлъп компании с продуктов и пазарен потенциал, които ще имат възможност да си сътрудничат с Банка ОТП във второто издание на международната програма акселератор OTP Startup Program.

През м. октомври 2018 г. Банка ОТП, компанията майка на Банка ДСК и Експресбанк, стартира втората си кампания за стартъп кандидатури в приоритетни области като потребителско изживяване и обслужване, продуктови иновации, отворено банкиране и сигурност и др., набирайки за участие общо 310 компании от 65 държави. След проведени онлайн видео интервюта, представители на 30 компании бяха поканени да участват в двудневен лагер в Будапеща през януари тази година и да представят своите бизнес идеи и проекти.  Въз основа на избора на професионално жури, 9-те най-обещаващи стартъп и скейлъп компании, сред които и българската „Евротръст Технолъджис“, ще получат възможността да участват в реализацията на тримесечната програма между март и май месец. В рамките на програмата компаниите, поканени да се включат в проекта, ще развиват своите решения в пилотни проекти  и ще могат да тестват своите продукти и услуги, с подкрепата на мениджмънта, експертите и изтъкнати партньори на Банка ОТП, стремейки се да докажат, че са достатъчно подготвени за бизнес дейност и за дългосрочно партньорство с международната банкова група.

„Евротръст Технолъджис“ АД разработва единствено по рода си ново поколение иновативно решение, което дава възможност за отдалечена идентификация, отдалечено безплатно издаване на квалифицирани удостоверения за електронен подпис и отдалечено подписване директно от мобилния телефон, без необходимост от физическо присъствие.

„Радваме се, че българска компания е сред финалистите в програмата акселератор OTP Startup Program. Банка ДСК инвестира постоянно в развитието на иновативни офиси, модерни продукти и високотехнологични решения. В тази връзка вярваме, че съвместната работа със стартиращи и иновативни компании води до оптимизиране на процесите и ни позволява да отговорим на динамично променящите се нужди и нагласи на нашите клиенти“, коментира г-жа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Избраните девет компании от 6 държави (Германия, Австрия, България, Унгария, Великобритания и Словакия) могат да започнат работа в началото на март, с цялостната подкрепа на Банка ОТП.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още