Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ЧБТР пренасочва 900 млн. евро за засегнатата от COVID-19 индустрия

Банката ще предложи техническа помощ в подготовка на проекти и подкрепа за общини, компании за комунални услуги, производствени и фармацевтични компании

ЧБТР пренасочва 900 млн. евро за засегнатата от COVID-19 индустрия

Снимка: Архив Ройтерс

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) възнамерява да пренасочи финансиране от около 900 милиона евро, планирано за нови операции през 2020 г., за подпомагане на секторите и индустриите, най-засегнати от сътресенията, причинени от COVID-19.

Още по темата

В тези трудни времена банката е съпричастна към усилията на държавите-членки, които се опитват да спрат разпространението на заразата от коронавирус и да намалят вредата върху личния, обществения живот и икономическата активност, съобщиха от българския офис на международната банка.

От ЧБТР се ангажират да положат максимални усилия, за да продължи кредитната институция да подкрепя своите  клиенти и държавите-членки.

В настоящата критична ситуация, когато пазарните възприятия за риск и ликвидност се променят, международната финансова институция продължава да подпомага малките и средните предприятия, най-уязвимия сегмент от икономиката, и да предоставя подкрепата, от която се нуждаят държавите-членки и бизнесът, посочват от ЧБТР.

Банката ще предложи допълнителна техническа помощ на засегнатите клиенти, за да ги улесни в подготовката на проекти, включително бизнес планове, предпроектни проучвания, оценки на въздействието върху околната среда и др.

ЧБТР ще се фокусира върху подкрепата на общини, компании за комунални услуги, производствени и фармацевтични компании, които са на първата линия в борбата срещу COVID-19.

Investor.bg припомня, че Черноморската банка за търговия и развитие е международна финансова институция, създадена от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна.
Седалището на ЧБТР е в Солун, Гърция.

Банката подкрепя икономическото развитие и регионалното сътрудничество чрез осигуряване на заеми, кредитни линии, капиталови инвестиции, гаранции по проекти и търговскo финансиране в публичния и частния сектор на държавите-членки. Уставният капитал на банката е 3,45 млрд. евро. ЧБТР има дългосрочен кредитен рейтинг “A-” от “Стандарт енд Пуърс” и “A2” от “Муудис”.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Експерт: Намалява полагането на нерегламентиран труд в България