Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Икономист: Процесното управление ще подобри работата на държавните структури

Българските държавни администрации ползват остарял функционален принцип, изтъква Борислав Борисов от Стопанската академия в Свищов

Икономист: Процесното управление ще подобри работата на държавните структури

Снимка: МС

За да се подобри работата на всички структори на държавната, администрация у нас трябва да се въведе процесното управление. Това каза проф. Борислав Борисов, икономист, преподавател в Стопанската академия "Д.А.Ценов"- Свищов, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

“Нашите администрации са организирани по един стар функционален принцип. Там протичат конкретни работни процеси, които трябва да бъдат моделирани, конкретно, стъпка по стъпка”, посочи Борисов.

Той изтъкна, че в рамките на три години има подобрение на дейността на администрацията у нас, като добави обаче, че през 2019 г., когато последно е правено изследването, се отчитат леки спадове в някои показатели на годишна база.

“Администрацията трябва да се модернизира не само доброволно, но и със съответните политически мерки... Изготвянето само на стратегия не е достатъчно”, посочи още Борисов, добавяйки: “Модернизацията на администрацията не се свежда само до електронното управление, но то е същината сега”.

По думите на Борисов само в изпълнителната власт у нас са заети 98 хиляди души.

В обществения сектор, които включва всички заети в държавната администрация, държавни предприятия и търговски дружества, има над 532 хиляди служители - 24% от всички заети в държавата, стана ясно още от разговора. “Числата са доста съпоставими с тези на други европейски държави”, коментира Борисов.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Радев подписа указ за освобождаването на главния секретар на МВР