IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата между БСП и ИТН протече бързо и формално

Нямаме какво ново да кажем, голямата промяна ще е за следващия парламент, обяви Тошко Йорданов

12:17 | 01.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Срещата на БСП с "Има такъв народ" за третия мандат се състоя и продължи точно 5 минути. Както обещаха, от партията на Слави Трифонов се явиха в уреченото време, но отново декларираха, че няма подкрепят кабинет на социалистите.

"Няма какво ново да ви кажем, освен че няма да подкрепим правителство с ваш мандат“, посочи председателят на ПГ на "Има такъв народ” Тошко Йорданов. 

От своя страна Корнелия Нинова им благодари, че все пак са дошли.

„Знаем и вашите предварителни позиции. Това, че правим тази среща, е въпрос на диалогичност. Въпрос на отчитане на това, че при първия мандат успяхме да стигнем поне до политическа декларация, която съдържаше съществените неща какво да се прави. После нещо стана", коментира Нинова и припомни, че основен мотив на БСП е отговорността да гарантира сигурност за гражданите и стабилност за държавата.

Тошко Йорданов подчерта, че парламентът има да приема и други закони, освен актуализацията на бюджета.

Според БСП обаче внесените законопроекти са „кърпене“ на ситуацията и е по-разумно да се състави редовно правителство, което да започне промяна.

„В следващия парламент, ако има повече разум, ще направим голямата промяна“, завърши срещата Тошко Йорданов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още