IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три години ще се вдигат поне с 10% заплатите в градския транспорт в София

До месец ще приключат преговорите за споразумение за програма за тригодишно ежегодно увеличение на възнагражденията, съобщи Йорданка Фандъкова

13:14 | 18.03.19 г.
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Най-късно до един месец преговорите за споразумение за програма за тригодишно ежегодно увеличение с поне 10% на заплатите на заетите в градския транспорт трябва да приключат. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитира от БТА, след участието си в откриването на XVIII Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN) в София.

Предложението за тригодишната програма е на синдикатите, припомни тя и отбеляза, че го намира за разумно и преговорите ще продължат, за да се завърши.

Фандъкова заяви, че няма да допусне разреждане на линии и влошаване на качеството на транспорта за гражданите.

По време на форума тя отчете, че за няколко месеца е постигнато най-голямото увеличение на доходите на водачите за последните 10 години – между 25 и 28 процента в двете общински дружества, като са изравнени доходите на водачите в двете дружества. По думите ѝ обаче е важно да се гарантира и перспектива на водачите, тъй като основният проблем е недостигът им. Кметът уточни, че се прави всичко възможно да се запазят работещите и да се привлекат нови.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още