IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът отново поскъпна до над 14 000 долара

Дигиталната валута добави около 30 на сто към стойността си само през октомври

10:28 | 01.11.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Цифровата валута биткойн продължава да покачва стойността си. За първи път от началото на 2018 г. най-старата и най-известна цифрова валута премина границата от 14 000 щатски долара в събота. Съвсем наскоро цената на криптовалутната борса Bitstamp се върна малко до 13 911 долара.

Криптовалутите наскоро получиха нов тласък от анонса на доставчика на платежни услуги PayPal, че ще позволи на своите клиенти да ги използват. Клиентите на PayPal ще могат да използват криптовалутите и за пазаруване от 26-те млн. търговци в нейната мрежа. Тази опция ще е налична от началото на 2021 г., разкри компанията в изявление.

PayPal се надява, че услугата ще насърчи глобалното използване на виртуални пари и ще подготви мрежата ѝ за новите дигитални валути, които могат да бъдат разработени от централните банки или от корпорации, обяви президентът и главен изпълнителен директор на компанията Дан Шулман.

Новината следва други добре приети анонси като създаването на биткойн фонд от голямата инвестиционна компания Fidelity това лято. Биткойнът добави около 30 процента към стойността си само през октомври.

А едва през март силно колебаещата се цена на биткойна падна под границата от 4000 долара след кризата с коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
cyclop
преди 3 години
Само надниквам да проверя, дали илюстрацията е златна монетка. Да, потвърдено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още