IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капитализацията на биткойна – над общата на Tesla, GM и Ford

Стойността на криптовалутата варира силно в рамките на часове, но вече скочи десетократно от началото на годината

08:12 | 30.11.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цената на най-популярната виртуална валута биткойн постоянно се покачва. В момента стойността на силно волатилната валута мина 10 000 долара, защото в нея се влага все повече капитал. Като цяло криптовалутата, която бе описана в самия ѝ зародиш от Bloomberg като микс от идеята за валута и криптография на ниво висш пилотаж с привкус на децентрализирана система за достъп (peer-to-peer), има пазарна капитализация от 166 млрд. долара.

Може би почитателите на биткойна наистина са прави и това е валутата на бъдещето. Или вероятно това е просто шега. Като се има предвид, че създателят или създателите на системата остават неизвестни, всичко изглежда като пародия на глобалната икономика. 

От това, че използваната технология засега се оказва напълно функционална и това, че виртуалните пари реално са в обръщение, шегата просто става по-добра. Но всъщност истината е, че няма голямо значение дали става въпрос за шега. Системата просто работи.

И така – да се върнем на капитализацията – тя възлиза на около 166 млрд. долара. Вижте в галерията някои неща, чиято стойност вече е надмината от тази на биткойна.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 4
abdul
преди 6 години
Не биткойн се покачва, всички валути падат спрямо биткойн. :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
0pk
преди 6 години
Да вземат да купят газпром, той не струва и половината. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още