IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

537 лица са записали акции по време на аукциона на „Импулс I“ АД

Към предлагането проявиха интерес както индивидуални, така и институционални инвеститори

13:40 | 15.07.21 г.
<p>
	<em>Николай Мартинов от Impetus Capital. Снимка: БФБ</em></p>

Николай Мартинов от Impetus Capital. Снимка: БФБ

Проведеното на 7 юли 2021 г. първичното публичното предлагане на акции от увеличението на капитала на „Импулс I“ АД завърши с презаписване от над 1,5 пъти. Петстотин тридесет и седем са лицата, записали акции по време на аукциона, обяви дружеството.

Към предлагането са проявили интерес както индивидуални, така и институционални инвеститори. От общо 28 юридически лица, записали акции, 13 са институционални инвеститори. Индивидуалните инвеститори, подкрепили предлагането, са 509.

Временната емисия на „Импулс I“ АД дебютира на Българската фондова борса в понеделник с двуцифрен ръст в цената, като за първи път права върху записани акции на ново публично дружество се търгуват толкова скоро след първично предлагане на пазара.

Временната емисия на „Импулс I“ включва 5 334 000 броя права върху записани акции с индикативна референтна цена от 1,10 лева. Тя се търгува под борсов код IMP1. Търговията с нея ще продължи до датата на вписването на увеличението на капитала на дружеството в Търговския регистър.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Това стана възможно след промяна в правилата на пазара, одобрена от Съвета на директорите на борсовия оператор. Целта на промяната е да запази динамиката и интереса на инвеститорите към акциите на компаниите, които предстои да бъдат листнати на пазара beam, в периода между IPO-то и вписването на увеличението на капитала на фирмите в Търговския регистър. Подобна възможност ще продължи да съществува на БФБ, подобно на почти всички модерни борсови пазари, но ще бъде по избор на емитента.

Първичното публично предлагане на „Импулс I“ АД се проведе на 7 юли, като компанията успя да набере близо 6 млн. лв. за инвестиции в растящи компании. Интересът към третото дружество на пазара за растеж на БФБ беше голям, като акциите бяха презаписани 1,5 пъти.

Около 70% от ресурса се предвижда да бъде насочен към компании извън БФБ. Основният критерий при тях е да имат двуцифрен растеж, да са иновативни и да отчитат от минимум 1 млн. лв. приходи.  Останалите 30% ще са за дивидентни публични и непублични компании.

От началото на търговията в началото на седмицата книжата на „Импулс“ поскъпват с 12,73%, като са сключени общо 684 сделки. 

Свързани компании:

Импулс I АД - временна емисия(IMP1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още