IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на ИХБ промениха ценовите параметри за обратно изкупуване на акции

Новият минимален размер на цената на изкупуване е 1 лев на акция, а максималният е 3 лева на акция

19:22 | 18.11.21 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Акционерите на „Индустриален Холдинг България“ АД са прекратили сега действащата програма за обратно изкупуване на акции на дружеството и са приели нова, с различни ценови параметри.

Това се вижда от протокола от извънредното общо събрание на акционерите, което се е състояло днес, 18 ноември. Документът е публикуван в Бюлетин Investor.

Новият минимален размер на цената на изкупуване е 1 лев на акция, а максималният е 3 лева на акция. Минималната цена в прекратената програма е 0,7 лева, а максималната е 1,2 лева.

Дружеството предлагаше максималната цена да е 2,04 лева на акция, но на общото събрание акционер е предложил допълнително вдигане на горната граница до 3 лева, което е прието от акционерите.

И новата програма предвижда максималният брой акции, които подлежат на обратно изкупуване, да е до 3% за всяка календарна година, но не повече от 10% общо за целия период на програмата за обратно изкупуване.

Срокът за извършване на изкупуването е до 5 години, считано от приемането на решението.

Акционерите освен това са намалили капитала на „Индустриален Холдинг България“ от 100 400 643 лева на 96 808 417 лева чрез обезсилването на 10 592 226 броя обратно изкупени от дружеството собствени акции с номинална стойност 1 лев всяка, т.е. намалението е с 10 592 226 лева.

Направени са и съответните промени в устава на компанията заради намалението на капитала.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Miglena Ivanova
преди 2 години
Здравейте, направена е корекция на цената, допусната е грешка, за което поднасяме извинения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Fancy Bear
преди 2 години
Мисля в статията е допусната сериозна грешка или манипулация. В официалното съобщение за променената програма е записано:Срок за извършване на изкупуването до 5 /пет/ години, считано от приемане на решението за обратно изкупуване на собствени акции на Индустриален Холдинг България АД;в/ Минимален размер на цената на изкупуване 1.00 лв. на акция;г/ Максимален размер на цената на изкупуване 3.00 лв. на акция;
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още