IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един от финалистите на Founders Games е привлякъл 10 млн. долара финансиране

Компанията 360VUZ за VR, AR и NFT технологии, в която инвестира "Уебит Инвестмънт Нетуърк", е оценена на 70 млн. долара

10:22 | 07.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Стартиращата компания от Обединените арабски емирства (ОАЕ) 360VUZ, която е един от финалистите на състезанието Founders Games, част от форума за технологии и иновации WEBIT, е затворила първи кръг от финансиране от 10 млн. долара.

Кръгът е съвпаднал с провеждането на WEBIT в края на юни, съобщават от „Уебит Инвестмънт Нетуъркс“ чрез БФБ-София.

Така общата оценка на компанията възлиза на 70 млн. долара. Един от инвеститорите в този кръг е телекомът от Близкия изток Etisalat, който е инвестирал 6 млн. долара в компанията.

Иво Евгениев, един от водещите акционери в „Уебит Инвестмънт Нетуърк“, е поканил 360VUZ да се включи във Founders Games.

Компанията е основана през 2017 г. Компанията развива VR/AR технологии и NFT, като изгражда екосистема за VR (виртуална реалност), която да се превърне в масово изживяване за спортни събития, концерти и др.  

Компанията притежава най-голямата библиотека от 360-градусово видео съдържание в света. Тя вече има над 200 хил. абонати, които се увеличават с около 15% месечно.

Компанията се очаква да увеличи повече от два пъти приходите си спрямо предходната година до над 8 млн. долара към към края на 2022 г.

Свързани компании:

Уебит Инвестмънт Нетуърк АД(WIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още