IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Градус“ ще получи дивидент от дъщерно дружество от близо 2,5 млн. лв.

В момента цената на акциите на производителя на пилешко месо е под нивата от IPO-то

11:46 | 16.11.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: &quot;Градус&quot; АД</em></p>

Снимка: "Градус" АД

Производителят на пилешко месо „Градус“ АД ще получи допълнителен дивидент в размер на 2,49 млн. лв. от дъщерното си дружество „Градус-98“ АД. Това става ясно от съобщение на сайта на Българска фондова борса.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Решението за разпределяне на допълнителния дивидент е било взето в четвъртък по време на Общото събрание на акционерите на „Градус-98“ АД.

Листната в началото на лятото компания от Стара Загора потвърди още в края на септември поетия към инвеститорите ангажимент да предложи на Годишното общо събрание на акционерите през 2019 г.  минимум 90% от печалбата на дружеството да бъде разпределена под формата на дивидент към акционерите.

Повод за изявлението станаха няколко решения на мениджмънта на дъщерни дружества на „Градус“ АД.

На заседания на Съвета на директорите, проведени на 27 септември 2018 г., са взети решения част от печалбата за 2017 г. на дъщерните дружества „Милениум - 2000“ ЕООД, „Лора - 2004“ ЕООД, „Жюлив“ ЕООД, „Градус-1“ ЕООД да бъде разпределена под формата на допълнителен дивидент в общ размер на 3,35 млн. лв.

Заедно с последното решение на „Градус-98“ АД се очаква общият разпределен дивидент от дъщерните дружества към „Градус“ АД през 2018 г. да бъде в размер на малко над 27 млн. лв.

Акциите на „Градус“ бяха качени за търговия на БФБ в началото на август, като в момента цената им е под нивата от IPO-то или 1,64 лв. за брой. Цената по време на IPO-то бе 1,80 лева за акция.

Свързани компании:

Градус АД(GR6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още