IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отписа „ДИТ Пропърти“ АДСИЦ от регистъра на публичните дружества

Регулаторът е приел Стратегия за управление на риска в Комисията за финансов надзор за периода 2019-2021 г.

11:02 | 18.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор е отписала „ДИТ Пропърти“ АДСИЦ, гр. София (заличен търговец) и издадената от дружеството емисия ценни книжа от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН. Това става ясно от решенията, взети по време на вчерашното заседание на регулатора. Отписаната емисия ценни книжа е в размер на 750 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и с ISIN код BG1100062071.

КФН е издала одобрение на „Недвижими имоти София“ АДСИЦ за замяна на „Инвестбанк” АД с „Тексим Банк” АД като банка-депозитар на дружеството.

Одобрение е издадено на управляващото дружество „Реал Финанс Асет Мениджмънт” АД за промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на управляваните от него договорни фондове „Куест Вижън” (със старо наименование „Реал Финанс Балансиран Фонд”) и  „Прайм Асетс” (със старо наименование „Реал Финанс Високодоходен Фонд”).

Комисията е одобрила Борис Христов Паличев за член на Управителния съвет и изпълнителен директор на „ДЗИ- Общо застраховане“  ЕАД и на „ДЗИ-Животозастраховане “ ЕАД.

От решенията разбираме още, че „Мазарс” ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД са утвърдени като одитори, които да извършат проверка и заверка на Годишния финансов отчет за 2018 г., годишните справки, доклади и приложения по чл. 126, ал. 1, т. 2 от КЗ на застрахователното дружество „Групама застраховане” ЕАД и „Групама животозастраховане” ЕАД.

КФН е утвърдила окончателния протокол, предоставен от министъра на вътрешните работи, за разпределение на средствата за финансиране на конкретни дейности за осъществяване на пътен контрол на територията на страната, свързани с безопасността на движението, по първоначално одобрен проект на МВР. Средствата в размер на 1 758 040 лв. са предназначени за осигуряване на техника, информационни и комуникационни технологии, както и консумативи по смисъла на чл. 560, ал. 1 и ал. 2 от Кодекса за застраховането, необходими за териториалните единици, осъществяващи пътен контрол на територията на страната.

Надзорът е одобрил проектобюджета за административната издръжка и за инвестициите в активи за собствена дейност и други свързани с тях разходи на Гаранционния фонд (ГФ).

Комисията е заличила „Егида Брокерс” ООД от регистъра за застрахователните брокери, воден от КФН.

„Билд Еко” EООД също е заличен от регистъра за застрахователните брокери, воден от КФН.

КФН е изпратила писмо до управляващото дружество “Тренд Асет Мениджмънт” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобряването на промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ, Правилата за оценка на портфейла и определяне на нетната стойност на активите и Правилата за оценка и управление на риска на управлявания от него договорен фонд „Тренд Фонд Паричен Пазар“ (с ново наименование ДФ „Тренд Фонд Консервативен”).

Писмо е изпратено и до управляващото дружество „ОББ Асет Мениджмънт” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобряването на промени в Правилата за управление на риска на управляваните от него договорни фондове „ОББ Премиум Акции“, „ОББ Платинум Облигации“, „ОББ Платинум Евро Облигации”, „ОББ Балансиран Фонд“, „ОББ Патримониум Земя“, „ОББ Глобал Фарм Инвест“, „ОББ Глобал растеж“, „ОББ Глобал Дивидент” и “ОББ Глобал Детски Фонд“.

Решение за изпращане на писмо има и до „Холдинг Център“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

От КФН са изпратили писмо до Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници с искане за допълнителна информация и документи във връзка с избирането на Тома Манолов Каврошилов за член на Управителния съвет на Фонда за компенсиране на инвеститорите.

Регулаторът е приел Стратегия за управление на риска в Комисията за финансов надзор за периода 2019-2021 г. и Риск-регистър на Комисията за финансов надзор за 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още