Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Мажоритарите на „Алтерко“ с право да търгуват до 7% от притежаваните от тях акции

Акциите на мажоритарните акционери ще бъдат блокирани за срок от 3 години, а търговия с част от тях ще е възможна само при определени условия

Мажоритарите на „Алтерко“ с право да търгуват до 7% от притежаваните от тях акции

Снимка: Алтерко АД

Мажоритарните акционери и членове на Съвета на директорите на „Алтерко“ – Светлин Илиев Тодоров и Димитър Стоянов Димитров са сключили договор за блокиране на притежаваните от тях към момента общо 11 552 240 акции от капитала на дружеството за срок от 3 години, считано от датата на вписване на увеличението на капитала в Търговския регистър, съобщи компанията чрез БФБ - София.

При определени условия, след изтичането на 6 месеца от датата на вписването на увеличението на капитала в Търговския Регистър мажоритарите ще имат право да търгуват до 7% от притежаваните от тях акции.

Още по темата

Светлин Илиев Тодоров и Димитър Стоянов Димитров са се договорили помежду си и в полза на публичното дружество. От него отчитат, че акционерите инвестират и своето доверие, както в дружеството, дейността му и предлаганите от него или негови дъщерни дружества продукти и услуги, така и в неговите ръководни органи. Според дружеството инвеститорите разчитат тези лица да не променят за достатъчно дълъг период от време качеството си на акционери, включително да не намаляват размера на акционерното си участие.

Алтерко АД

„Алтерко“ АД е изразило съгласие да се ползва от уговорките в негова полза, а именно правото на неустойки и/или обезщетения за вреди в случай на възникване на такива при неизпълнение от страна на уговарящите се страни във връзка с блокирането на техните акции.

Ангажиментът на Светлин Илиев Тодоров и Димитър Стоянов Димитров е под условие, че дружеството успешно реализира увеличение на капитала си, съгласно потвърден от Комисията за финансов надзор Проспект за публично предлагане на 3 млн. броя нови акции на „Алтерко“ АД.

Увеличението на капитала е при емисионна цена от 3 лв. на акция за максимум 3 млн. лв. акции, или 9 млн. лв. Минимумът за успех на увеличението е записването на 1 млн. акции за 3 млн. лв.

Пет права дават възможност за записване на 1 нова акция. Общо ще бъдат издадени 15 млн. права, колкото са сегашните акции на дружеството. При пълен успех на увеличението акциите ще достигнат 18 млн. броя.

Предвижда се търговията с права да започне на 8 октомври и да продължи до 19 октомври 2020 г. На 23 октомври 2020 г. ще се проведе аукционът за неупражнените права. Предвижда се търговията с новите акции да започне около 8 декември 2020 г.

 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX започна седмицата с ръст от 1,08%