IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарите на „Алтерко“ с право да търгуват до 7% от притежаваните от тях акции

Акциите на мажоритарните акционери ще бъдат блокирани за срок от 3 години, а търговия с част от тях ще е възможна само при определени условия

17:21 | 06.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Алтерко АД</em></p>

Снимка: Алтерко АД

Мажоритарните акционери и членове на Съвета на директорите на „Алтерко“ – Светлин Илиев Тодоров и Димитър Стоянов Димитров са сключили договор за блокиране на притежаваните от тях към момента общо 11 552 240 акции от капитала на дружеството за срок от 3 години, считано от датата на вписване на увеличението на капитала в Търговския регистър, съобщи компанията чрез БФБ - София.

При определени условия, след изтичането на 6 месеца от датата на вписването на увеличението на капитала в Търговския Регистър мажоритарите ще имат право да търгуват до 7% от притежаваните от тях акции.

Светлин Илиев Тодоров и Димитър Стоянов Димитров са се договорили помежду си и в полза на публичното дружество. От него отчитат, че акционерите инвестират и своето доверие, както в дружеството, дейността му и предлаганите от него или негови дъщерни дружества продукти и услуги, така и в неговите ръководни органи. Според дружеството инвеститорите разчитат тези лица да не променят за достатъчно дълъг период от време качеството си на акционери, включително да не намаляват размера на акционерното си участие.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

„Алтерко“ АД е изразило съгласие да се ползва от уговорките в негова полза, а именно правото на неустойки и/или обезщетения за вреди в случай на възникване на такива при неизпълнение от страна на уговарящите се страни във връзка с блокирането на техните акции.

Ангажиментът на Светлин Илиев Тодоров и Димитър Стоянов Димитров е под условие, че дружеството успешно реализира увеличение на капитала си, съгласно потвърден от Комисията за финансов надзор Проспект за публично предлагане на 3 млн. броя нови акции на „Алтерко“ АД.

Увеличението на капитала е при емисионна цена от 3 лв. на акция за максимум 3 млн. лв. акции, или 9 млн. лв. Минимумът за успех на увеличението е записването на 1 млн. акции за 3 млн. лв.

Пет права дават възможност за записване на 1 нова акция. Общо ще бъдат издадени 15 млн. права, колкото са сегашните акции на дружеството. При пълен успех на увеличението акциите ще достигнат 18 млн. броя.

Предвижда се търговията с права да започне на 8 октомври и да продължи до 19 октомври 2020 г. На 23 октомври 2020 г. ще се проведе аукционът за неупражнените права. Предвижда се търговията с новите акции да започне около 8 декември 2020 г.

 

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още