IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon купи правата за излъчване на Шампионска лига в Германия

Правата са за сезон 2021-2022

16:40 | 10.12.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският онлайн гигант Amazon.com си осигури правата да излъчва мачовете от Шампионска лига за сезон 2021-2022 в Германия, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Amazon заяви, че ще излъчва мачовете от Шампионска лига във вторник вечерите от 2021 г.

„Развълнувани сме да предложим Шампионската лига на нашите клиенти в Германия“, коментира Алекс Грийн, управляващ директор на подразделението Prime Video Sport Europe в Amazon.

Насочването на Amazon към излъчването на големи спортни събития е смятано за начин за засилване на абонаментната ѝ услуга Prime, а не толкова като опит за превръщането на компанията в оператор на платена телевизия. Въпреки това навлизането ѝ на пазара разтърсва битката за спортни права за милиарди долари.

Компанията разполага с аудио правата за германската Бундеслига от 2017 г. и тъкмо започна да излъчва Английската висша лига, след като спечели правата за 20 мача за сезон, включително в игрите в средата на декември и тези по Коледа.

Членството в Amazon Prime струва 69 евро (76,05 долара) годишно в Германия. Това е вторият по големина пазар на компанията извън САЩ.

Правата за Шамионската лига в Германия в момента се държат от Sky на Comcast, която таксува потребителите по 39,99 евро месечно за спортен пакет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Mit1
преди 4 години
Само за спортния пакет в Германия се плаща 40 евро месечно!! Това е точно 12 пъти над цената в българия за спортен пакет. Условно може да предположим, че спортния пакет в България е равен на този в Германия, въпреки че имам известни наблюдения и мисля, че този в България включва доста повече мачове и събития. Тук мисълта ми е, че има доста продукти и услуги, които струват в пъти повече на запад. Разбира се, има и такива, които струват 10-30% по-малко от България. Затова е важно да се гледа паритет на покупателната способност, а не само заплатите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
iezuita
преди 4 години
По-добре да бяха купили цяла Германия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още