IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК започва антимонополно разследване срещу Broadcom

Комисията смята, че компанията е въвела договорни ограничения, за да изключи конкурентите си от пазара

23:08 | 26.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейската комисия (ЕК) обяви в сряда, че е започнала официално антимонополно разследване, за да определи дали американската технологична компания Broadcom Inc. ограничава конкуренцията чрез неправомерни практики, предава БНР.

ЕК заяви, че по време на разследването ще наложи временни мерки срещу Broadcom, тъй като поведението на компанията за полупроводникова техника може да доведе до "елиминиране или маргинализация" на конкурентите преди края на самото производство.

"Подозираме, че Broadcom Inc., основен доставчик на компоненти за телевизионни сет топ бокс устройства (set top box) и модеми, е въвелa договорни ограничения, за да изключи конкурентите си от този пазар", посочи европейският комисар Маргрете Вестагер, отговаряща за политиката в областта на конкуренцията.

"Това ще попречи на клиентите на Broadcom и, в крайна сметка, на крайните потребители да се възползват от предимствата на избора и иновации. Също така възнамеряваме да наредим на Broadcom да спре това свое поведението по време на нашето разследване, за да се избегне всякакъв риск от сериозна и непоправима вреда за конкуренцията ”, подчерта европейският комисар.

Това е поредна голяма американска технологична компания, която е обект на разследване от страна на европейския антимонополен регулатор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още