IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Дейвис: Бъдещето на здравеопазването няма да се върти около болницата

Технологичните решения ще дадат повече възможности на пациентите, твърди експертът от IBM

16:00 | 17.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Здравеопазването на бъдещето едва ли ще се върти около една конкретна сграда – болницата, а ще включва много по-голямо участие на технологиите и ангажираност от страна на пациента. Това разкри пред Елена Кирилова, водещата на предаването Update по Bloomberg TV Bulgaria, главният медицински директор на IBM Марк Дейвис.

По думите му новите технологични решения ще дадат възможност за дистанционен мониторинг на състоянието на пациентите.

„Замислете се за възможностите на телемедицината, телеконсултациите, телемониторинга в домовете на хората благодарение на интернет на нещата и различни развиващи се начини, по които хората ще следят състоянието и активността си“, коментира той.

По думите му тези нови технологии ще играят по-важна роля за младото поколение, като ще дадат нови възможности за организиране на процесите в здравеопазването, така че то да не е постоянно фокусирано в болничните заведения.

Дейвис, който има 25-годишен стаж като общопрактикуващ лекар преди да стане част от екипа на IBM, новите технологични решения ще са ключът към качествената трансформация в здравния сектор.

„Можем да използваме данни, анализи и вътрешна информация, за да планираме услугите си по-добре. Бихме могли да взимаме решения по много по-добър начин и можем да включваме пациентите значително повече в решенията за тяхната грижа и планирането какво им се случва“, коментира експертът.

Първата част от интервюто с Марк Дейвис за бъдещето на здравеопазването вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Втората част можете да гледате тук. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още