IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Switch накраха печалбата на Nintendo да скочи двойно

Конзолата, както и нейната Lite версия, се радват на силно търсене от потребителите

22:00 | 31.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Оперативната печалба на Nintendo за второто тримесечие е нараснала повече от два пъти, надминавайки значително прогнозите на анализаторите, благодарение на силното търсене на Switch, предава Ройтерс.

Nintendo е продала 4,98 млн. бройки от хибридната конзола през шестте месеца до септември и 1,95 млн. бройки Switch Lite, които започнаха да се продават през септември.

Ще бъде „прибързано“ да повишим прогнозата за годишните хардуерни продажби на Switch от 18 млн. бройки, коментира главният изпълнителен директор Шунтаро Фурукава пред репортери в Осака.

Пускането на Switch Lite е част от желанието на базираната в Киото компания да разшири привлекателността на устройството отвъд основните фенове, а пускането на две игри за Pokemon през следващия месец се очаква да насърчи търсенето на по-евтината версия на устройството.

През септември Nintendo пусна един от прочутите си франчайзи Mario Kart за мобилни устройства. Играта беше свалена над 120 млн. пъти през първия си месец на пазара.

Оперативната печалба на Nintendo за тримесечието между юли и септември е 66,8 млрд. йени (615 млн. долара) спрямо 30,9 млрд. йени година по-рано. Това е доста над средната прогноза на анализаторите за 50 млрд. йени, дадена от 10 анализатори, анкетирани от Refitiniv.

Акциите на компанията приключиха търговията с 0,3% повишение на цената преди обявяването на отчета. Стойността на книжата е нараснала с 32% от началото на годината.

Nintendo не успява да повтори успеха на Pokemon Go, която беше разработена от базираната в Сан Франциско Niantic. Три години, след като играта беше пусната, тя генерира над 3 млрд. долара приходи, твърди Sensor Tower.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още