IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney отлага продължението на „Аватар“ с година

Отлагане във времето има и за готвените следващи части, което означава, че „Аватар“ 5 няма да излезе преди 2027 г.

23:05 | 07.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джеймс Камерън със съпругата си Сузи Еймис на премиерата на първия филм през 2009 г. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джеймс Камерън със съпругата си Сузи Еймис на премиерата на първия филм през 2009 г. Снимка: Архив Ройтерс

Почитателите на „Аватар“ изглежда ще трябва да изчакат още една година, за да видят продължението на филма на Дейвид Камерън, съобщава Bloomberg.

Walt Disney Co., която придоби правата върху филма, след като купи развлекателните активи на 21st Century Fox Inc., ще отложи излизането на лентата за декември 2021 г. Преди това се очакваше филмът да излезе по кината през 2020 г.

Също така отлагане във времето има и за готвените следващи части, което означава, че „Аватар“ 5 няма да излезе преди 2027 г.

С това се отлага вероятно най-печелившият филм на Disney за 2020 г. от програмата на компанията. Така тя ще трябва да заложи на други ленти като „Круела“ и „Уестсайдска история“, режисиран от Стивън Спилбърг. Също така предстои излизането и на още три филма от вселената на „Марвъл“, два от които още са без име.

Disney също така обяви планове за заснемането на три нови филма от вселената на „Междузвездни войни“. Следващата лента, която ще последва „Възходът на Скайуокър“ през декември, трябва да излезе през декември 2022 г. Тази след нея е насрочена за 2024 г., а последващата – за 2026 г.

Това означава, че ще има тригодишна пауза между двете истории, като по-рано главният изпълнителен директор Боб Игър заяви, че компанията иска да си даде почивка след приключването на сагата тази година.

Първият филм „Аватар“, който излезе на голям екран през 2009 г., до ден-днешен е най-печелившият филм на всички времена. Но интересът на публиката към франчайза може и да се е поохладил оттогава насам. Хитовата лента на Disney „Отмъстителите: Краят“ се очаква да го измести от първото му място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още