IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Givenchy, Coach и Versace се замесиха в скандал в Китай заради надписи на тениски

Тениските бяха определени като публично оскърбление към суверенитета на Китай

16:07 | 12.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Givenchy, Coach и Versace трябваше да поднесат извиненията си заради пускането в продажба на тениски, които са определени като публично оскърбление към суверенитета на Китай, тъй като намекват, че Тайван и Хонконг не са част от Поднебесната империя, предадоха агенциите, цитирани от БТА.

Италианската марка се озова в обсега на бурята вчера заради тениска, която представя списък от градове, следвани от името на страната с главни букви - например "Париж-ФРАНЦИЯ" и "Шанхай -КИТАЙ", съобщи Франс прес.

Злополучното е, че наименованието "Хонконг" е последвано от "ХОНКОНГ' с главни букви, въпреки че бившата британска колония е част от Китай от 1997 година.

Социалните мрежи в Китай не закъсняха с острите си критики в момент, в който протестите в специалния административен район всекидневно са заклеймявани от китайските медии.

"Нищо не трябва да се отнема от Китай - Versace вън" , възкликна един потребител на китайската социална мрежа Weibo.

Givenchy и Coach на свой ред попаднаха под обстрел заради подобни оскърбления: тениски, които оставят впечатлението, че Хонконг, както и Тайван са независими територии.

Трите марки трябваше да се извинят, уверявайки че въпросните модели са изтеглени от продажба. 

"Givenchy поднася искрените си извинения за тази грешка, която не отразява дълбокото ни уважение към китайската общественост по света", се посочва в прессъобщение на френската марка.

"Ние обичаме Китай и твърдо уважаваме националния му суверенитет", написа Versace още в неделя в профила си във Weibo - китайския Twitter.

Coach обяви, че признава "сериозността на тази грешка" и "дълбоко" съжалява. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още