IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдив в списъка на CNN на най-добрите места за посещение в Европа през 2019 г.

Вторият по големина град в България е Европейска столица на културата заедно с италианския Матера

17:50 | 07.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

CNN включи Пловдив в списъка си със 17-е най-добри места за посещение в Европа през 2019 г.

Тази година вторият по големина град в България е европейска столица на културата заедно с италианския град Матера. CNN припомня, че в програмата е планирана изложба на запазени фрагменти от Берлинската стена по повод 30-годишнината от падането й, както и суинг фестивал и множество събития с българска народна музика.

„Но освен тези еднократни събития Пловдив има много с какво да очарова посетителите по всяко време на годината. Добре запазеният римски театър от 2 в. сл. Хр. е един от най-изящните археологически обекти в Източна Европа, а Старият град с калдъръмените му улици и цветни къщи е идеално място за разходка“, отбелязва CNN.

В списъка с най-добрите места за посещение на Стария континент тази година са включени и други дестинации в съседни на България страни като Западнорумънските планини, които са част от Карпатите в Трансилвания, древния гръцко-римски град Ефес в Турция, който е най-завършеният класически град в Европа, и гръцката столица Атина.

Другите дестинации в Европа, които туристите не трябва да пропускат тази година според CNN, са планинската верига Лос Пикос с първия национален парк в Испания, Лофотенските острови в Норвегия, френския град Авиньон, португалската столица Лисабон, полуостров Дингъл в Ирландия, Помпей в Италия, австрийския град Залцбург, Хене Странд в Дания, Брюж в Белгия, Дюселдорф в Германия, Вроцлав в Полша, Грьонинген в Холандия и планинската верига Кернгормс в Шотландия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още