IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes откри нов технологичен център в Шанхай

Това е второто подобно съоръжение на компанията в Китай, което ще се фокусира върху автономните технологии и свързаността

10:39 | 18.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Германският автопроизводител Mercedes-Benz Group AG откри център за научноизследователска и развойна дейност в Шанхай, който ще акцентира върху мобилността, съобщава Ройтерс.

Комплексът, който е второто подобно съоръжение на Mercedes в Китай, ще се фокусира върху технологични области като свързаност, автономно управление и Големи данни, изтъква компанията. 

Mercedes-Benz не уточни размера на инвестицията си в новия технологичен център, нито колко инженери планира да наеме. 

Според съобщението компанията „се стреми да привлече стотици нови технологични таланти“.

Създаването на нов технологичен център в Шанхай е предхождано от решението на Mercedes да надгради съществуващия научноизследователски комплекс в Пекин през 2021 г., отваряйки ново подобно съоръжение в китайската столица.

С 1000 инженери новото технологично съоръжение в Пекин е повече от три пъти по-голямо от това, открито през 2014 г., и първото извън Германия, което може да се сравнява технически с далеч по-големия център за развойна дейност на Mercedes близо до Щутгарт.

Новият център ще помогне на концерна да ускори своя преход към електрическа мобилност и да засили присъствието си на най-големия автомобилен пазар в света.

За 2021 г. Mercedes отчете четирикратно увеличение на оперативната си печалба до 29,1 млрд. евро, като възвръщаемостта достига 12,7%.

Компанията, известна преди като Daimler AG, отдели своето подразделение за камиони през декември, слагайки край на досегашната си структура. Този ход има за цел да позволи на двете компании да се съсредоточат върху подготовката за мащабните технологични промени в индустрията.

Mercedes заяви, че очаква да разполага с фабрики, произвеждащи изключително електрически превозни средства до втората половина на десетилетието, добавяйки, че не планира да строи нови заводи, насочени към изграждането на електромобили. Вместо това концернът ще поддържа гъвкави наличните производствени линии в съответствие с търсенето на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още