Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Диян Стаматов: Учениците да се върнат в училище само за изпитите през юни

В тестовете трябва да се включи само материалът, взет до началото на извънредното положение, препоръча бившият заместник-министър на образованието

Диян Стаматов: Учениците да се върнат в училище само за изпитите през юни

Снимка: Архив БГНЕС

Учениците трябва да се върнат в училище единствено и само за държавните зрелостни изпити (ДЗИ) за 12 клас и изпитите след 7 клас. Това препоръча бившият заместник-министър на образованието Диян Стаматов по БНТ.

По думите му събирането на големи групи ученици на едно място е рисковано и прибързано.

„Материалът, който трябва да бъде включен за изпитите след 7 и 12 клас, трябва да е до началото на извънредното положение, за да няма притеснения за учениците, учителите и родителите", заяви той.

„Държавните зрелостни изпити са един форма за финализиране на обучението на децата. Те трябва да бъдат проведени в началото на месец юни и ако говорим въобще за връщане на ученици, то те трябва да се върнат за провеждане на изпити“, коментира Диян Стаматов.

Още по темата

Той предупреди да бъде прецизирано всичко относно подновяването на учебната година.

"Решението трябва да бъде добре премерено, както добре премина дистанционното обучение на 90% от страната ни", смята Стаматов.

Той оцени ситуацията с обучението и потвърди, че "в повечето градове електронното обучение беше реализирано много добре за 24 часа и това, което се дава на учениците, е възможно най-доброто в ситуацията, в която се намираме“.

Според него за почивка на учителите и педагогическия персонал може да се говори през лятото, но дотогава всеки един от учителите трябва да предложи максимума от себе си на учениците.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Защо да се взема само предварително взетия материал, този прехвален директор да не би да иска да признае, че се е провалил с дистанционното обучение ?

Още от Образование
Международно признание за проекта за изграждане на научен капацитет SCHOLARNET