IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп е по-харесван от когато и да е било

Въпреки това броят на хората, които не одобряват действията му, остава по-голям

08:40 | 07.05.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Популярността на американския президент Доналд Тръмп премина прага от 45 процента, показват данни на института „Галъп“. Това се случва за първи път, откакто той влезе в Белия дом на 20 януари 2017 г., предава БТА.

Според данните 46 процента от американците одобряват действия на президента си. Въпреки това все още е по-голям делът на тези, които не ги одобряват – 50 процента.

Тези данни бяха оповестени след публикуване на серия от добри икономически индикатори, както и на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, който заключи, че е нямало съглашателство между екипа на Тръмп и Русия по време на изборите през 2016 г.

Данните са въз основа на допитване, извършено в периода от 17 до 30 април, тоест преди последните разкрития за писмото на Робърт Мълър до министъра на правосъдието Бил Бар, в което той изразява недоволството си от начина, по който последният обобщи изводите от разследването му, посочва БТА.

Сред републиканците Тръмп се радва на 91-процентно доверие, а сред демократите на едва 12-процентно, показва допитването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Само да напомним, че рейтингът на обонго 2 години преди краят на безславното му управление, бе 24%, дори господин Вова имаше по-висок... не в Русия - в АМЕРИКА.И тия данни със сигурност са манипулирани, защото знаем в чии ръце са разните агенции... същите твърдяха и че на изборите великият човек няма шанс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
Иван Митев
преди 4 години
Вземането на средно за ден на 3 милиарда долара държавен заем е подходът с който президентът на САЩ временно отлага своя публичен провал от запазване на грешния начин за работа на Федералната резервна система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още