IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ отпускат 16 млрд. долара на фермерите, пострадали от търговската война

Стойността на помощния пакет отговаря на оценките за очакваното въздействие от ответните мита върху американски селскостопански стоки

09:31 | 24.05.19 г. 1
<p>
	Американският президент Доналд Тръмп.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Правителството на САЩ обяви късно снощи, че предоставя помощ от 16 млрд. долара на фермерите, чийто бизнес пострада тежко от търговската война с Китай, предадоха ДПА и БТА.

Помощта е "бързо действие за поправяне на неправдите, сполетели през годините" американските фермери, каза президентът Доналд Тръмп в Белия дом.

Той обвини Китай, че налага "масивни бариери" пред американските селскостопански продукти и краде тайни от американския агробизнес, порицавайки и демократите, че са позволили това да се случва.

Пакетът от 16 млрд. долара е много по-малък от това, което САЩ събират в резултат от митата за китайските стоки, и ще гарантира, че фермерите бързо ще получат подпомагането, от което имат нужда, заяви Тръмп.

"Сега е добър момент да си фермер", подчерта президентът, заобиколен от фермери и лидери на фермерски организации, представляващи растениевъдството и животновъдството на страната.

Стойността на помощния пакет "отговаря на оценките за очакваното въздействие от неоправданите ответни мита върху американски селскостопански стоки и други изкривявания в търговията", посочи министерството на земеделието.

Миналата година помощният пакет на Тръмп за фермерите, отпуснат в началото на търговската война, бе на стойност 12 млрд. долара.

Коментар по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
САЩ отпускат 16 млрд. долара на фермерите, пострадали от търговската война Пропаганда.Не отпускат, а печатат.Мноооого отдавна не са били на плюс, че да отпускат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още