IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможността за скорошна сделка между САЩ и Китай тласка нагоре щатските индекси*

Според Доналд Тръмп преговорите с Китай вървят добре

17:43 | 04.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Wall Street стартира борсовата сесия в сряда с повишения, тъй като оптимизмът на инвеститорите отново нарасна след съобщение на Bloomberg, че САЩ и Китай се приближават до търговска сделка, информира CNBC. 

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 209 пункта, или 0,76%, до ниво от 27 712,31 пункта. Широкият измерител S&P 500  отчита повишение от 23 пункта, или 0,76%, до ниво от 3116,97 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,72%, или 61 пункта, до ниво от 8581,86 пункта.

В съобщението на Bloomberg, в което се цитират запознати с разговорите източници, се казва, че САЩ и Китай се приближават до постигането на съгласие относно размера на митата, които ще бъдат отменени след сключването на търговската сделка от първа фаза. Президентът на САЩ Доналд Тръмп също каза в сряда, че търговските преговори с Китай вървят добре.

Dow спадна 280 пункта във вторник, след като американският президент каза, че може би е по-добре да се изчака до изборите, преди да се сключи сделка с Китай. Това беше третият ден на поевтиняване на акциите, тъй като трейдърите бяха разтревожени от възможността да не бъде постигната сделка, преди САЩ да наложат нови мита върху китайските стоки на 15 декември.

Инвеститорите следят и срещите на Тръмп и лидерите на страните членки на НАТО.

Междувременно Франция и Европейският съюз обещаха да „отмъстят“, ако потенциалните американски мита за френски стоки влязат в сила. Службата на търговския представител на САЩ обяви в понеделник списък с френски стоки, за които митата могат бъдат повишени до 100%. Това решение беше взето, след като Франция въведе данък върху цифровите услуги, който според САЩ е несправедлив за американските технологични компании.

В същото време министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос заяви, че администрацията на Тръмп не изключва възможността да наложи мита върху вноса на европейски автомобили.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита ръст до съответно 1,762% и 2,217%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 97,52 пункта.

Еврото се разменя с ръст от 0,12% на ниво от 1,1094 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 2,05 долара до 62,87 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат повишение от 1,98 долара до ниво от 58,08 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,26% до ниво от 1480,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:07 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Local_Person
преди 4 години
Китайците могат да шикалкавят най-много още 6 месеца. След това тесла за малките им фабрички и линии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още