Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Zoom иска да набере 1,5 млрд. долара чрез продажба на нови акции

Компанията се стреми да се възползва допълнително от по-голямото търсене

Zoom иска да набере 1,5 млрд. долара чрез продажба на нови акции

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Zoom Video Communications иска да набере 1,5 млрд. долара чрез предлагане на нови акции, като се възползва от нарасналото търсене на платформата за видеоконферентни разговори по време на пандемията, пише Bloomberg.

В изявление от днес Zoom посочва, че очаква да даде на своя поемател 30-дневна опция да купи акции клас А за 225 млн. долара, като се изключат намаленията и таксите за поемателите, а цената ще е тази от пъричното публично предлагане. 

Новите акции ще започнат да се търгуват на 13 януари, твърдят източници, запознати с въпроса, които са пожелали да останат анонимни, защото нямат право да коментират публично въпроса. Днес цената на акциите на Zoom се повиши с 1,6% при отварянето на борсата в Ню Йорк, достигайки 342,99 долара за брой.

Още по темата

През последните 12 месеца стойността на книжата на Zoom се увеличи с 362%, което отразява търсенето на услугите на компанията, след като хората започнаха да учат и работят предимно от вкъщи.

Акциите се превърнаха в барометър на икономиката в условията на панемия, като повишиха цената си, когато бяха наложени блокадите заради Covid-19, и поевтиняха при добрите новини за ваксините.

Главният изпълнителен директор Ерик Юън се опитва да диверсифицира възможностите, които Zoom предлага на големи компании, малки и средни бизнеси, както и на отделните потребители, така че бизнесът да продължи да расте и след като коронавирусът бъде контролиран и повече хора се върнат в офисите.

В последния си финансов отчет Zoom прогнозира, че ръстът на приходите ѝ за 2021 г. ще бъде малко по-малък от този за миналата година. И все пак Zoom очаква приходите ѝ от продажби да скочат с 330% през текущото тримесечие, което завършва през януари.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
...със зум имаме един и същ проблем - в набирането на долари!

Още от Софтуер
Microsoft не печелила и цент от устройствата Xbox