IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom иска да набере 1,5 млрд. долара чрез продажба на нови акции

Компанията се стреми да се възползва допълнително от по-голямото търсене

17:47 | 12.01.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Zoom Video Communications иска да набере 1,5 млрд. долара чрез предлагане на нови акции, като се възползва от нарасналото търсене на платформата за видеоконферентни разговори по време на пандемията, пише Bloomberg.

В изявление от днес Zoom посочва, че очаква да даде на своя поемател 30-дневна опция да купи акции клас А за 225 млн. долара, като се изключат намаленията и таксите за поемателите, а цената ще е тази от пъричното публично предлагане. 

Новите акции ще започнат да се търгуват на 13 януари, твърдят източници, запознати с въпроса, които са пожелали да останат анонимни, защото нямат право да коментират публично въпроса. Днес цената на акциите на Zoom се повиши с 1,6% при отварянето на борсата в Ню Йорк, достигайки 342,99 долара за брой.

През последните 12 месеца стойността на книжата на Zoom се увеличи с 362%, което отразява търсенето на услугите на компанията, след като хората започнаха да учат и работят предимно от вкъщи.

Акциите се превърнаха в барометър на икономиката в условията на панемия, като повишиха цената си, когато бяха наложени блокадите заради Covid-19, и поевтиняха при добрите новини за ваксините.

Главният изпълнителен директор Ерик Юън се опитва да диверсифицира възможностите, които Zoom предлага на големи компании, малки и средни бизнеси, както и на отделните потребители, така че бизнесът да продължи да расте и след като коронавирусът бъде контролиран и повече хора се върнат в офисите.

В последния си финансов отчет Zoom прогнозира, че ръстът на приходите ѝ за 2021 г. ще бъде малко по-малък от този за миналата година. И все пак Zoom очаква приходите ѝ от продажби да скочат с 330% през текущото тримесечие, което завършва през януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 3 години
...със зум имаме един и същ проблем - в набирането на долари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още