IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как мениджърите могат да задържат качествените служители

Социално отговорните каузи трябва да включват доброволчески елемент, твърди Поля Александрова от MFG

11:31 | 01.07.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Как се изгражда благоприятна среда в компанията и сплотен екип? Как в условията на недостиг на таланти организациите могат да задържат и мотивират своите? На тези въпроси отговор търси поредицата „Работодатели в действие“ на Bloomberg TV Bulgaria. Репортерът на телевизията Хюлия Айваз показва няколко добри практики на българската MFG.

„Когато каним някого да се присъедини към нашия екип, търсим това човекът да привнесе ново знание и нов опит, така че да бъдем още по-добри като организация“. Това каза Петър Ганчев, директор групов HR в MFG. От своя страна финансовата група предлага възможност на хората да правят големи крачки в своето кариерно израстване.

„Всяка година холдингът стартира нови бизнеси или прави международна експанзия в нови дестинации. Това означава, че човек може да прави кариера не само в настоящите дружества, но и в дружества, които тепърва създаваме както в България, така и в чужбина”.

По думите на Ганчев един от начините човек да научи нови знания и умения е т.нар. „job shadowing” - кратко работно наблюдение, при което се дава възможност на човек да работи рамо до рамо с друг експерт от друга област.

Той добави, че в групата се практикува също и работната ротация като метод за развитие.

„Това е подход, при който даваме шанс на човек да стартира работа в друга област, друга роля, друга позиция. Това е дългосрочен проект. Обикновено е в рамките на 6-12 месеца, където човек реално съвместява нова роля и прави трансфер към нова позиция, към нова професия“.

„Тази година нашите служители избраха четири каузи, около които градим различни социално-отговорни инициативи в продължение на цяла година. Сред тях има най-различни - екосъобразни, природозащитни каузи, защита и подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, образование и ранно детско развитие“, заяви от своя страна Поля Александрова, Групов ПР и Вътрешни комуникации в MFG. Тя коментира по-специално социално отговорните каузи, които подкрепят екипите. Александрова посочи, че основополагащо в начина, по който се подбират каузите, е те да включват доброволчески елемент.

„Проблемите на обществото са проблеми за всички, независимо от това къде стоим. Важно е да работим в синергия заедно, за да ги решим“.

Вижте още във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 29 rate down comment 1
redcretin
преди 4 години
Как може толкова глупости- като ротацията например, чували ли сте думата "професионализъм" въобще? А някъде да става дума за пари - защото аз не виждам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още