Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Със смела заявка за бъдещи успехи стартира академичната 2020/2021 във ВУЗФ

За последните години ВУЗФ се утвърди като най-доброто висше училище в България в сферата на бизнеса, заяви ректорът доц. д-р Григорий Вазов

Със смела заявка за бъдещи успехи стартира академичната 2020/2021 във ВУЗФ

Откриването на учебната година във ВУЗФ. Снимка: ВУЗФ

 „Бъдете смели в  мечтите си, запазете стремежа  и амбицията, които ви доведоха  във ВУЗФ и продължавайте да  се развивате!“ - с тези думи  на ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов на 5 октомври бе поставено началото на новата академична 2020/2021 година във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).


В тържествена атмосфера, съобразена с всички противоепидемични изисквания, пред ентусиазираните погледи на десетки студенти, дипломанти, официални гости и преподаватели ВУЗФ отвори вратите си за новата учебна година. Началото бе поставено от президента на университета и председател на настоятелството му Апостол Апостолов, който удари церемониалния звънец и обяви за открита академичната 2020/2021 г.


Водещ беше проф. д-р Виржиния Желязкова - заместник-ректор по учебната дейност и качеството, а ректорът на университета доц. д-р Григорий Вазов, който бе възпрепятстван и не успя да присъства на церемонията, се обърна към студентите чрез приветствено слово, прочетено от негово име от доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение:


„За последните години ВУЗФ се утвърди като най-доброто висше училище в България в сферата на бизнеса и това е благодарение не само на страхотните ни преподаватели, но и на Вас – нашите студенти. Вие сте нашето лице. Вие сте в центъра на всичко, което правим, и в нашите очи Вие сте бизнес лидерите на бъдещето. Затова използвайте следващите 4 години, за да се учите от опита на Вашите блестящи преподаватели, които имат зад себе си множество професионални постижения. Но използвайте и тези години, за да мислите извън стереотипите. Питайте и смело представяйте идеите и проектите си. Ученето е съвместна работа и социален процес, а Вашата професионнална реализация започва от първия Ви ден в университета. Вярвам, че бъдещето принадлежи на тези, които имат визия за него. Във ВУЗФ ще Ви научим как да бъдете визионери и да не чакате възможностите, а да ги създавате. Бъдете смели в мечтите си, запазете стремежа и амбицията, които ви доведоха във ВУЗФ и продължавайте да се развивате! PER ASPERA AD ASTRA е девизът на нашия университет. От трудностите към звездите. Пожелавам Ви да достигнете звездите.“, обърна се към първокурсниците ректорът доц. д-р Григорий Вазов.


Президентът на бизнес университета също приветства студентите, като ги увери, че са избрали най-качественото висше училище в сферата на финансите в България.
 
„Пандемията изправи всички пред големи предизвикателства. Благодаря на целия екип на ВУЗФ за изграждането на качествената система, която гарантира стабилно и ползотворно образование на нашите студенти. Живеем в динамични времена, които ни показаха, че финансовата и застрахователната професия са на върха на пирамидата и ние трябва да продължим да ги развиваме. Не можем да искаме от вас съвършенство, но искаме да създадем у вас желание за прогрес. Нашите преподаватели ще ви го дадат. Тук ще ви дадем и различни възможности, тук ще изградим oбщност. Желая ви една успешна година", заяви Апостолов.


Сред официалните гости на тазгодишната церемония бяха Левон Хампарцумян, член на настоятелството на ВУЗФ, и д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
 
„Използвайте времето си тук, защото това ще е най-прекият път за реализирането ви след университета. Практическите знания са безценни и хората с опит могат да ви дадат много за вашето развитие. Вземете максимума и изградете важни приятелства, които ще може да надграждате и да използвате в бъдещите си бизнес начинания“, пожела на младите студенти Таков.
 
Александър Николов, който е възпитаник и част от алумни общността на университета, отправи своите най-искрени пожелания към всички студенти, като ги поздрави за това, че са избрали ВУЗФ.

Последна пред студентите застана доц. д-р Даниела Илиева, преподавател по маркетинг, бизнес комуникации и мениджмънт във ВУЗФ, която успя да въздейства емоционално на всички студенти и ги приветства с малка част от увода на своята последна книга „Комуникация НАвреме и НА място".


На церемонията бяха връчени и почетни грамоти за заслуги към ВУЗФ. С решение на ректорския съвет бяха присъдени грамоти на доц. д-р Георги Николов, почетен ректор на ВУЗФ и дългогодишен главен секретар на висшето училище. Той бе удостоен с грамота за цялостния си принос за развитието и утвърждаването на университета.
Специални отличия за приноса си към ВУЗФ получиха и дългогодишният ръководител на катедра “Финанси” проф. д-р Огняна Стоичкова, кактои доц. д-р Десислава Йосифова, дългогодишен ръководител на катедра „Счетоводство и одит”.


По време на церемонията бяха наградени и победителите във видео конкурсите на ВУЗФ „Защо искам да уча във ВУЗФ?“, спечелен от Божидар Живков, и „Какво е да си студент във ВУЗФ?“, спечелен от Христо Енев. Двамата получиха стипендии за обучение в бизнес университета.
  
Събитието завърши с отличаване на студентите и докторантите на ВУЗФ, завоювали златни медали на международни състезания и олимпиади. Мартин Наков и Александра Фургова се отличиха с грамоти сред студентите, а Пънар Кязим беше наградена за активна работа при докторантите.
 

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Стратегии
ВУЗФ организира уебинар с известния руски икономист и общественик Михаил Хазин