IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

THE NEXT BIG THING - следващото поколение човешки същества

Техният блестящ ум е длъжен да изкове необходимия ни нов обществен договор, твърди Делян Петришки

20:32 | 08.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

THE NEXT BIG THING... това е следващото поколение, но не технологии, а човешки същества. Защото техният блестящ ум, дистанциран от днешния страх и преклонение пред четвъртата индустриална революция, е длъжен да изкове необходимия ни нов обществен договор – договорът, който ще бележи еволюционния и революционен път пред обществата ни през следващите десетилетия”.

Това е прогнозата на водещия на предаването „В развитие Делян Петришки за следващото голямо събитие, пред което ще бъдем изправени в световен мащаб.

По време на  международната конференция на Bloomberg THE NEXT BIG THING 2018 на 16 октомври, в Capitаl Fort, в София, Петришки ще даде трибуна и за още интересни дискусии. Той ще бъде модератор на първия панел на THE NEXT BIG THING - „Икономика и финанси“. По време на него колумнистът в Bloomberg Маркъс Ашуорд и Тони дю Пре, главен инвестиционен директор на Amundi, Прага, ще коментират днешния икономически свят, който е изправен пред редица предизвикателств  като геополитическата ситуация, заплахата от търговска война, BREXIT, както и променящата се политика на централната банка. Политици и бизнеси нямат ясен отговор за това как да реагират на тези предизвикателства. В същото време ставаме свидетели на нови феномени, които набират скорост – например споделената икономика.

Бъдещето на световната икономика и въздействието на GDPR и новите регулации на пазара са също теми, които ще бъдат на фокус в панела „Икономика и финанси“. Какво ще бъде бъдещето на петролната индустрия в един свят на зелен транспорт – отговор на този въпрос ще даде петролният стратег в Bloomberg Джулиан Лий по време на своята презентация.

Още подробности за програмата и участниците в третото издание на международната конференция THE NEXT BIG THING може да откриете на сайта на събитието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 5 години
вечния проблем, новите хора винаги могат да предложат нещо ново и интересно, ама как да го изковат върху старите чугунени глАви ? справка брекзит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още